Церква виходить на ринок

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Переглядаючи оголошення на рекламних сайтах, очі зупинилися на цікавому повідомленні, датованому 12 травня 2011 року - «Священник освящает Недвижимость и Авто, Центр». Як видно з об'яви, священик Київської Патріархії, як хвацький бізнесмен, готовий надати «все услуги православного священика». Крім них, ще пропонується: «освящение АВТОМОБИЛЯ, КВАРТИРЫ, дома, офиса, магазина, т. п.». І особливий "сервіс": «крещение, исповедь на дому… священик освящает Недвижимость и Авто, Центр».

Завжди думалось, що хрещення та сповідь належали до найбільших таїнств церки, але, з огляду на рекламу і фіксовані розцінки в церквах різних патріархатів, які в кілька разів перевищують державні, доводиться вірити святому отцю з поштою diakon_m@ukr.net, що чесно називає їх послугою.

Сподіваємося, що ліцензований Київською Патріархією ще з 2005 року (згідно з посвідченням, виданим автору оголошення Київською Патріархією № 2517 від 25.03.2005р.) цей вид послуг  держава все ж колись внесе до Єдиного реєстру і братиме за цей бізнес відповідні податки. Перед Богом же всі рівні. Чи не так?

Оголошення на сайті


  1. Viva 21 травня 2011 17:25
    Церква з давніх часів була бізнесовою структурою. Кажуть, що Великий Патріарх Всія Русі Кирил торгує цигарками і робить на тому дійсно великий бізнес. То що тут іще скажеш?

  2. Андрій 22 травня 2011 13:33
    Як в анекдоті про міліцію: "... дали пістолет і крутись як хочеш..." Отримав сан, і вчись збирати "добровільні" пожертви, але не меньше як... В наш час, лише дурень не бачить чого варті високо духовні молитви і ритуали ПІПців комерсантів, лжеречників. Колись - безцінні, а зараз - по прайсу. Прикро, смішно, зневажливо. Справжній духовний наставник, ніколи не зрівняе таке сокровенне вчення і гріш. Тож, чи на своєму вони місці?
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь