Протест на луганській телекомпанії

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

Колективне звернення на ім’я голови уряду та керівника державної адміністрації Луганської області направили працівники Державного об'єднання «Луганська обласна державна телерадіокомпанія». Колектив телерадіокомпанії вимагає врятувати їх від «генерального продюсера» телекомпанії В'ячеслава Матвєєва – громадянина Росії. 

Пан Матвєєв був представлений колективу в січні цього року генеральним директором ЛОДТРК Віталієм Гаркушою як професіонал, «здатний вивести його (телеканал) на новий рівень», – йдеться у зверненні. За словами його авторів, посада «генерального продюсера» навіть не передбачена штатним розписом державної телерадіокомпанії.

Як повідомляється у зверненні, від першого ж дня своєї роботи в телерадіокомпанії В.Матвєєв почав займатися системним її руйнуванням. «Заплановані держзамовленням програми не виробляються, а нових - немає. За вказівкою В.Матвєєва в ефір виходять старі програми (дворічної, трирічної давності), але з новими титрами», ефір державного телеканалу заполонили різноманітні знахарки, екстрасенси, які, не приховуючись, майже безперервно рекламують свої послуги, за що, очевидно, справно розраховуються в готівковій формі з генеральним продюсером, – пишуть співробітники телекомпанії.

Бентежить колектив і позиція пана В.Матвєєва, який, як з'ясувалося, є громадянином Російської Федерації, йому «…напевно байдужа доля не тільки обласного телебачення, а й України взагалі». Працівники зазначають, що за прямою вказівкою В.Матвєєва в передачах постійно піднімаються такі суспільно-провокативні питання, як статус російської мови, федералізація України і її зовнішньополітичні перспективи. 

Автори звернення звертають увагу на непрофесійність кадрової роботи генерального продюсера, який особисто приймає рішення про звільнення з телерадіокомпанії. Тому на місце професійних кадрів приходять «малодосвідчені студентки», відбір яких, за чутками, відбувається не в стінах телекомпанії, а на зйомній квартирі В.Матвєєва, – йдеться у зверненні.

«Шановні керівники держави та області! Ми закликаємо Вас стати на наш захист та розв'язати ситуацію, що склалася на Луганській обласній державній телерадіокомпанії, дати належну оцінку безпрецедентному втручанню іноземного громадянина в реалізацію державної інформаційної політики, звільнити В.Матвєєва з телерадіокомпанії, здійснити комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності ЛОДТРК та покарати винних, дії яких супроводжувалися численними порушеннями законодавства та сформували наявну вибухову ситуацію», – вимагають працівники ЛОДТРК .

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь