Горілка перемогла медиків

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

Не відзначати День медика (за календарем він припадає на 19 червня) — найадекватніше рішення, котре могли би прийняти представники цієї професії, вважає відомий лікар-психіатр Євген Шимонович. “Як ми ще можемо заявити свій протест і бунт проти того, що діється з медициною в нашій незалежній державі? Лише бунтом. Але, боюсь, того не буде. Все скроплять горілочкою, коньячком, пивом і т.д. Врешті-решт - наша культура дуже скроплена горілкою, а то веде до метаболічних енцефалопатій,” - аргументує свою позицію Євген Михайлович.

Медицина - одна з найкорумпованіших сфер в Україні. З вуст її працівників часто доводиться чути нарікання на низькі зарплати і життя на межі виживання. Тому й не гребують "білі халати" залазити у гаманці до пацієнтів, ставлячи на кін власну гідність і совість. Не рідко, знаючи про невиліковність хвороби, лікар все одно приймає дари від згорьованих родичів, які до останнього живуть надією. 

Вітаючи з професійним святом усіх працівників медицини, закликаємо за будь-яких обставин пам'ятати, що бути Людиною - велика данність, котрою можна легко знехтувати, на все життя здобувши непоправну репутацію лихваря-хабарника. А життя має властивість ставити все на свої місця. То ж - сумлінного вам виконання професійних обов'язків і гідної винагороди за вашу віддану працю! 


  1. Василь Еф 20 січня 2012 7:43
    Поїду спеціально до Луцька, щоб познайомитись з доктором Шимоновичем. Чому? Відповідаю: дістали мене колеги-енфефалопати алкогольні; то на зміну не прийдуть своєчасно, то 121-шу причину знайдуть для "запізнення", хоча всі знають про істинні причини. Зряплата мала? Та навіть ту не відробляють! Гикавка нападає, коли чую:лікар, вчитель, священник...інтелігенти.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь