Одеса. Деукраїнізація продовжується…

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Деукраїнізація України продовжується. На передові позиції виступає героїчне місто Одеса. Завдяки рішенню місцевої влади, майже 200 шкіл та дитячих садків стали двомовними. Це рішення було прийнято депутатами міськради 8 липня в ході чергової сесії. Відповідні зміни до статутів 198 установ освіти (дитячих садків, загальноосвітніх шкіл, ліцеїв і шкіл-інтернатів) було підтримано міськими депутатами.

В Одесі функціонує близько 130 загальноосвітніх шкіл. Відповідно до внесених змін, 78 шкіл і 120 дошкільних установ з 1 вересня вестимуть навчання українською і російською мовами. 

Нагадаємо, раніше мер міста Олексій Костусєв заявляв, що в Одесі ліквідовані усі українські школи.

Ще 8 квітня 2011 року Одеська міська рада вже затвердила "Програму збереження й розвитку російської мови в місті до 2015 року", яка передбачає введення російської мови в освітній процес як однієї з основних, а також суттєве збільшення кількості російськомовних шкіл і дошкільних установ, закупівлю літератури й підручників російською мовою. 

Ця антиукраїнська позиція одеського керівництва вже не дивує. Якщо раніше Мер Одеси Костусєв, на першому засіданні нового виконавчого комітету Одеської міськради, заборонив депутатам звертатися до нього українською мовою, то тепер відверто наголошує, що "Одеса - це російськомовне місто, і наша культура, вона російськомовна".


  1. Іван Шворак 13 липня 2011 14:47
    Дуже цікаво "Ще 8 квітня 2011 року Одеська міська рада вже затвердила "Програму збереження й розвитку російської мови в місті до 2015 року", там не російську мову, а українську зберігати потрібно, як раритет.

  2. Михайлик 29 березня 2012 22:04
    Нічого там цікавого нема.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь