Чарівна вода безумства. (притча)

Volyn Times

Людина :: ФІЛОСОФІЯ

В одному королівстві жив могутній чаклун. Одного разу він зробив чарівне зілля і вилив його в джерело, з якого пили всі жителі королівства. Варто було кому-небудь випити цієї води, і він відразу ж сходив з розуму.

На ранок всі жителі королівства, покуштувавши води з цього джерела, зійшли з розуму. Королівська сім'я брала воду з окремого колодязя, до якого чаклун не зміг добратися, тому король і його родина продовжували пити нормальну воду і не стали божевільними, як інші.

Побачивши, що в країні править хаос, король спробував відновити порядок і видав ряд указів, але коли піддані короля дізналися про них, вони вирішили, що король зійшов з розуму і тому віддає такі божевільні накази. З криками вони попрямували до замку і стали вимагати, щоб король відрікся престолу.
 
Король визнав своє безсилля і вже хотів скласти корону. Але королева підійшла до нього і сказала: «Давай теж вип'ємо воду з цього джерела. Тоді ми станемо такими ж, як вони ».

Так вони і зробили. Король і королева випили води з джерела безумства і тут же понесли нісенітницю. Наразі і їх піддані відмовилися від своїх вимог: якщо король виявляє таку мудрість, то чому б не дозволити йому і далі правити країною?

У країні запанував спокій, не дивлячись на те, що її жителі вели себе зовсім не так, як їхні сусіди. Так король з королевою і правили до кінця своїх днів.

Через багато-багато років правнук чаклуна зумів створити чарівне зілля, здатне отруїти всю воду на землі. Одного разу, він вилив це зілля в один зі струмків і вся вода на землі стала отруєна. Люди не можуть жити без води, і незабаром на землі не залишилося жодної нормальної людини. Весь світ зійшов з Розуму. Але ніхто про це не знає. Проте іноді на землі народжуються люди, на яких це зілля чомусь не діє. Ці люди народжуються і ростуть абсолютно нормальними, і навіть намагаються пояснити іншим, що вчинки людей божевільні. Але зазвичай їх не розуміють, самих сприймаючи за безумців…


  1. шамбала 7 серпня 2011 21:23
    таки да

  2. ЛабОРАторія простору 11 жовтня 2011 20:24
    Один такий народжений очолив християнський рух, але Його різіп'яли. Мабуть Він нічого не знав про силу чарівного зілля правнука чаклуна - очевидно, язичника. Аш Два О!
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь