"Вкрадений попкорн" Юлії Тимошенко

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Усі обласні державні телерадіокомпанії отримали розпорядження включити в ефірну сітку телевізійний документальний фільм "Вкрадений попкорн" (Stealing Popcorn) про фінансові махінації Павла Лазаренка і співучасть в них Юлії Тимошенко. Про це на брифінгу у Києві повідомив медіа-координатор громадянського руху "Спільна Справа" Ігор Пилипчук 

Прем’єра самого фільму відбулася в США ще в грудні 2010 року в облюбованому зірками Голівуду кінотеатрі Арклайт (Arclight Theatre Hollywood) і відбулася з шаленим успіхом. Глядачі стоячи аплодували режисерові Бретту Аллену (Brett Allen). 

На запитання із залу: яку мету ставили перед собою творці фільму - звинуватити голову уряду і політика Юлію Тимошенко в корупції? Режисер відповів: «Такі оцінки дає суд, і ніхто інший, крім нього. А на суді (хоча це навіть у нас, у США, не багатьом відомо) щодо Тимошенко використовувалося формулювання: «співучасник, якому не пред'явлено звинувачення». Але наш фільм - не про злочин, як такий, а про репутацію. Ми поставили собі питання: чому в сучасному світі така категорія як репутація втратила своє колишнє значення? Чому люди з сумнівним минулим можуть робити і роблять блискучу кар'єру у «великій політиці»? Тимошенко - яскравий приклад цього явища.» 

Сам фільм не містить сенсаційних викриттів, але він яскраво змальовує вражаючу картину української елітарної корупції. Це фільм-інтерв'ю тих, хто безпосередньо причетний до розслідування злочинів нещодавно засудженого американським судом екс-прем'єра Павла Лазаренка. Експерти, які дають у фільмі інтерв'ю, дійсно дуже шановані люди з серйозною кар'єрною репутацією. А тому розповіді колишнього спецпрокурора, слідчого у "справі Лазаренка", агента ЦРУ і деяких інших учасників цієї драматичної історії не залишають сумніву у тому, що серед спільників Лазаренка була і колишній український прем'єр Юлія Тимошенко. 

Зважаючи на події з арештом Ю.Тимошенко, поява вказівок про включення цього фільму до ефірної сітки, свідчить лише про розігрування нової політичної технології правлячим режимом. Проте, варто розділити роль самої екс-прем’єрки в корупційних схемах, яка, за висновками експертів, є беззаперечною, і технологічні ігри ПР. Особливо в переддень старту виборчої кампанії. А висновки про фільм робіть самі…


  1. шамбала 16 серпня 2011 18:29
    а чому ж добрі америкоси мовчали коли Україну-неньку наші боси грабували???

  2. шамбала 17 серпня 2011 21:35
    а чому ж добрі америкоси мовчали коли Україну-неньку наші боси грабували???
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь