Як мокре горить

Volyn Times

Антимафія :: РЕАКЦІЯ

Чимало людей звертаються зі своїми проблемами в міліцію і прокуратуру. Проте їх звернення здебільшого розглядаються з грубими порушеннями і відповідальності за це ніхто не несе. Ми пересвідчилися в цьому особисто. Одна з останніх справ, про яку розповідав медіа-портал „Volyn Times”, - свавілля міліцейських чиновників у Горохові http://volyntimes.com.ua/news/445 – досі лишається без відповідного реагування з боку УМВС України у Волинській області, а також обласної прокуратури. Протягом 10 днів із моменту подання інформації про злочини представники цих структур мали би провести службове розслідування, взяти свідчення причетних сторін і дати належну відповідь. Але про потерпілих згадали лише за 2 дні до завершення терміну. Їм зателефонував прокурор Горохівської районної прокуратури і запропонував приїхати з Луцька в Горохів. Маючи право делегувати свої повноваження опитувати свідків луцьким колегам, він, очевидно, не горів таким бажанням. Працівники УМВС України у Волинській області, які також отримали повідомлення про злочин, грубо порушуючи чинне законодавство, досі граються в мовчанку. Оскільки у справі по суті нічого не зроблено, констатуємо факт безцеремонного ігнорування працівниками міліції і прокуратури чинного законодавства, що передбачає реагування на злочини, зокрема ст.97 КПК. І нагадуємо правоохоронним структурам про необхідність сумлінного виконання ними своїх обов’язків. А щоб наші правоохоронці краще знали закони держави, представники Комітету правозахисту та боротьби з корупцією вже надіслали подання з приводу нереагування на порушення закону прокурору Волинської області Андрію Гілю - з вимогою притягнення до відповідальності відповідних осіб правоохоронних структур за халатне ставлення до своїх службових обов’язків. 

Розгляд ще однієї справи, про яку ми розповідали, - факти зловживання у Луцькому Палаці учнівської молоді http://volyntimes.com.ua/news/416 – теж гальмується на початковій стадії. ДСБЕЗ Луцького МВ УМВС демонструє вершину некомпетентності і правовий нігілізм, вперто ігноруючи беззаперечні факти фінансового зловживання і перевищення службових повноважень працівників цієї позашкільної установи. Проте ми вирішили їм «допомогти». Після чергового скасування відмови у порушенні кримінальної справи, нами подано зверненння в органи прокуратури про притягнення до відповідальності за бездіяльність працівників міліції, котрі ведуть справу. 29 липня перший заступник прокурора м.Луцька пан М. Біляк надіслав нам повідомлення, в якому йдеться про те, що „додаткова дослідча перевірка оперуповноваженим Попком О.І. проведена поверхнево, однобічно та без виконання в повному обсязі вказівок прокуратури м.Луцька”. Відмову в порушенні кримінальної справи знову скасували, а оперуповноваженого попередили про дисциплінарну відповідальність за неналежне виконання обов'язків. Втім, терміни розгляду справи вкотре не дотримані, відповідь із ДСБЕЗ так і не надійшла. Щодо цього факту нами вчергове буде подане подання прокурору області з вимогою притягнення до відповідальності нерадивих службовців МВС і прокуратури м. Луцька, що повинна була б здійснювати нагляд за виконанням законів. 

Нам лишається тільки здогадуватися, з яких причин, служба, котра відповідає за боротьбу з економічними злочинами, не розслідує або розслідує із численними порушеннями фінансові зловживання, яких в місті - безліч! Щоби розібратися з міліцейською «сліпотою», нами, спільно із зацікавленими структурами, розпочате власне розслідування і збір інформації про можливу участь працівників МВС у прикритті економічних злочинів на території міста, результати якого ми публікуватимемо. 

Зважаючи на всі обставини, „Volyn Times” найближчим часом має намір звернутися за коментарем щодо цієї ситуації до керівника УМВС України у Волинській області В’ячеслава Ходирєва. Ми також готові повідомити про факти службового недбальства і халатності місцевих працівників міліції й прокуратури їхньому столичному керівництву – Міністерству внутрішніх справ та Генеральній прокуратурі України. 

P.S. Будемо вдячні за інформацію про зловживання посадових осіб органів влади, в тому числі ДСБЕЗ МВС України та про факти корупції та хабарництва, що мають місце в нашому регіоні. Конфіденційність гарантуємо. (Наша пошта, "Гаряча лінія")


  1. Дембицький Віктор 19 серпня 2011 16:11
    Підтримую! Потрібно діяти, а не відсиджуватись у кабінетиках.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь