Зупинимо вбивство Калдеронських дельфінів!

Volyn Times

Новини :: СУСПІЛЬСТВО

Свинцеве холодне небо, червоний від крові берег моря і юрба людей, що ширяє по пояс на його мілинному просторі з гострими сокирами і гаками в руках у шаленстві пошуку легкої здобичі. Кривавий колір людської жорстокості потопив в собі сотні трупів понівечених Калдеронських дельфінів. І це не кадри фільму жахів. Це побоїще відбувається реально щороку на Фарерських островах в Данії. Рибальські шхуни колективно заганяють стадо дельфінів-гринд у бухту - і там починається бійня.

Кривавий берег Ферерських островів

Це аж ніяк не "пустощі" балуваних цивілізацією європейських підлітків, не ритуал чорної меси. Масштаб розправи не під силу самим молодим острів’янам, які є активними учасниками цього жорстокого побоїща, а тому все місто бере участь в цьому кривавому дійстві. Спостерігачам зі слабкими нервами на це краще не дивитися. Адже жах від побаченого ще довго буде переслідувати випадкових свідків, які потрапили на острів в період кривавого полювання. Що ж спонукає людей до такої жорстокості?

Кривава бійня

Основними аргументами збереження цієї кривавої тисячолітньої традиції є її історичне коріння і жорстокі кліматичні умови, в яких з давніх-давен жили мешканці цих скелястих островів, де практично неможливо вирощувати овочі та зернові. Тож більшу частину традиційного раціону фарерців становить саме м'ясо, а люди на островах споконвіку живуть тільки риболовлею і ... ось цим промислом. У довгі зимові місяці єдиним способом виживання для острів'ян було споживання солоної і в'яленої їжі, включаючи м'ясо і жир гринд, баранів, м'ясо морських птахів і риби. Протягом століть саме дельфіни-гринди були важливим джерелом їжі і вітамінів для ізольованого населення всього північноатлантичного архіпелагу.

Масове вбивство дельфінів

Варто зауважити, що м'ясо і жир гринд місцеві жителі заготовлюють на весь рік, зберігають, готують і з'їдають безпосередньо в сім'ях. Це м'ясо не продається в магазинах. Хоча головним експортним товаром Фарерських островів є риба, м'ясо та жир гринд не експортується. Тож ще одна з причин цієї бійні - та, що багато тонн риби, замість того, щоб потрапити на обідній стіл фарерців, можуть з'їсти ці дельфіни. Щорічний видобуток гринд становить 956 голів (1990-1999), що приблизно відповідає 500 тоннам м'яса і жиру, і становить майже 30% виробленого на островах м'яса.

Дельфін гринда

 З давніх-давен дельфіни вважаються мислячими тваринами і друзями людини, а Калдеронські гринди відомі своїм інтелектом і досить високорозвиненою поведінкою всередині групи. Вони мають добре розвинені інстинкти, не бояться підпускати до себе людей і грати з ними. Тому їх масове вбивство жодними життєвими потребами в їжі, а особливо в такій розвиненій європейській країні, як Данія, та ще й в ХХІ столітті, виправдати не можна.  Це - очевидне варварство.

Молодь вбиває дельфінів

У ході цього жорстокого кривавого побоїща нещасні тварини не вмирають негайно, в них втикають 1, 2, або 3 рази товсті гострі гаки. Вони страждають в жахливих муках, випускаючи несамовитий крик, неймовірно схожий з плачем новонародженої дитини!

Вбивство

Без краплі людського жалю, ці абсолютно безневинні створення, повільно вмирають захлинаючись у власній крові ... 

Варварство XXI століття

Вбивство будь-яких тварин - справа кривава і жорстока. Проте в цій ситуації - незважаючи на тисячі петицій і зібраних підписів у всьому світі - все залишається без змін.

Кожен, хто мовчки спостерігає за жорстоким побоїщем, - підтримує його. Досить!

Якщо ви можете безпосередньо звернутися до міжнародних організацій – зробіть це, якщо ні, то хоча б перешліть це повідомлення. Сподіваємося, що чим більше людей знатиме про це, чим більше  організацій із захисту тварин підключиться до цього, тим більше шансів зупинити ці вбивства. Схоже, поки дельфіни не будуть занесені до Червоної книги, людська жорстокість продовжуватиметься. Сором і ганьба Данії! 

Будь ласка, продемонструйте свій протест. Й одразу, в доступній вам формі,  перешліть цю інформацію всім тим, кого ви знаєте ...


  1. Belle 5 вересня 2011 12:30
    если бы человек ценил жизнь,наслаждался ею,берёг её...он мог бы называться Венцом творения..а так..стыдно принадлежать к роду человеческому...и именно поэтому принимаешь решение стать строгим вегетарианцем....рыбу-дельфинам!...я -за жизнь во всём мире...как бы бредово это не звучало...

  2. Юлія Стернічук 7 вересня 2011 15:17
    Це просто ЖАХ!!! Як так можна їх безжально вбивати? На місці матінки - природи я тих варварів змела "к чортової матері" з землі, щоб і сліду не залишилось. І як на ці речі не реагує комітет по захисту тварин?

  3. Іван Шворак 8 вересня 2011 11:17
    "Молоді люди і підлітки виходять на узбережжя, щоб зустріти дельфінів, відрізати їм шлях до втечі в море, а потім убити їх. Після цього кривавого обряду вони перестають бути дітьми і стають дорослими.
    Ця давня традиція давно втратила свій первісний промисловий зміст і перетворилася в спортивну розвагу."
    Є надія, що в наступному житті ці "чоловіки" будуть помирати захлинаючись власною кровю, а може і в цьому...
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь