Менти «відповіли» за кришнаїтів!

Volyn Times

Антимафія :: РЕАКЦІЯ

В нашому матеріалі «Менти познущались над кришнаїтами» ми розповідали вам про ганебну подію, яка сталася 16 липня цього року в Горохові, коли керівництво місцевого райвідділу УМВС брутально познущалося над представниками Міжнародного товариства свідомості Крішни і їх гостями з Росії. 

За допомогою у вирішенні цього ганебного конфлікту ми звернулися до Комітету правозахисту та боротьби з корупцією, який взяв його під свій контроль. Після відповідного юридичного обґрунтування матеріали були направлені в обласну прокуратуру і УМВС у Волинській області. За результатами прокурорської перевірки «повідомлення про вчинення службовими особами Горохівського РВ УМВС протиправних дій щодо представників Міжнародного товариства свідомості Крішни», яку здійснювала прокуратура Горохівського району, було порушено дисциплінарні провадження щодо посадових осіб Горохівського РВ УМВС. Проте порушити кримінальну справу горохівські прокурори не наважилася. 

Зважаючи на переконливі аргументи Комітету, Волинська обласна прокуратура повторно розглянула дії своїх горохівських підлеглих і впевнено скасувала постанову заступника прокурора Горохівського району про відмову в порушені кримінальної справи. Матеріали було повернуто на додаткову перевірку. 

Не забарилась і реакція за результатами розгляду дисциплінарних проваджень. Першого заступника начальника Горохівського РВ УМВС Ковальчука В.Є., начальника СКР Костанюка В.В. та оперативного чергового Кацавальського Б.М. було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 

Відповідь прокуратури Волинської області 29.08.11

«Якщо представники держави не хочуть захищати права і свободи своїх громадян і поважати їх релігійні традиції, то вони не повинні представляти її в органах влади» - в цьому категорично впевнені в Комітеті правозахисту та боротьби з корупцією. Незважаючи на проміжний успіх і притягнення міліцейських порушників закону до відповідальності, Комітет рішуче наполягатиме на відкритті кримінальної справи і готовий звернутися до суду. До процесу вже готові підключитись і правозахисні структури нашої столиці. Зважаючи на особливості місцевого судочинства, правозахисники твердо впевнені, що Європейський суд з прав людини дасть гідну оцінку порушенню права людини і створить корисний прецедент для наших «право – хоронців». 

Невідворотність покарання чекає і представників УМВС у Волинській області, які й досі грубо порушують чинне законодавство. Десятиденний термін реагування на повідомлення про злочини, згідно зі ст. 97 КПК України, затягнувся для них аж на три місяці. Подане ще в липні цього року повідомлення щодо згаданого факту і досі не розглянуте… Обіцянка нашому виданню, дана начальником УМВС у Волинській області паном В’ячеславом Ходирєвим розібратися в ситуації, виявилася звичайним марнослів'ям. Жодного потерпілого не викликано… Відповіді не надано… Не кращими виявились і представники прокуратури, які і досі не відреагували на їх бездіяльність. Непрофесійність вражає… 

Робота зі зверненнями громадян і реагування на злочини перетворилася в нас на суцільний паперовий футбол. І щоб м’яч залишився на полі громади, ми беремо ситуацію під свій контроль. Сподіваємось, що подання на Міністра внутрішніх справ України і Генерального прокурора про притягнення до відповідальності посадових осіб цих правоохоронних структур все ж спонукатиме їх виконувати свої обов’язки...


  1. mongol 4 жовтня 2011 15:37
    Нужно заставлять работать ментов, а то розслабились, законов не знают, взятки берут первыми, и позволяют много себе. На исправительные работы их нужно отправлять на север.

  2. Дембицький Віктор 5 жовтня 2011 3:38
    Звершилось!!! Цей результат показав, що не всі розмови є "кваканням" ...грамотна і послідовна робота Комітету правозахисту та боротьби з корупцією приємно вражає і викликає щиру підтримку!!

  3. Віктор 5 жовтня 2011 10:28
    харе крішна!

  4. Мартын 5 жовтня 2011 20:50
    Добре що є такі небайдужі люди, котрі грамотно і послідовно доводять розпочате до кінця.)

  5. Romualdo 28 вересня 2012 15:46
    і як там, є продовження справи?

  6. шамбала 6 лютого 2016 9:21
    є
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь