Дружба починається з ... (Audio)

Ірина Кунинець

Культура :: KIDS TIMES

Привіт, малята. Сьогодні разом із “бджоленятками” зі старшої групи № 1 дитсадка № 30, що в Луцьку, ми з вами дізнаємося, хто такі друзі, як треба товаришувати, чи варто сваритися і як миритися.

Думаю, що у кожного з вас є друзі, про яких дуже хочеться розповісти. Ви з ними зустрічаєтеся, спілкуєтеся, ділитеся іграшками і цукерками. А ще з ними можна грати у надзвичайно цікаві ігри.

Дуже важливо не ображати своїх друзів. Пригадайте, як у вас хтось забрав іграшку чи взяв щось без дозволу, або обізвав чи штовхнув. Правда ж, не приємно? І як ми всі любимо, коли до нас ставляться добре і з нами хочуть гратися! Тож пам'ятайте: як ви ставитеся до своїх друзів, так і вони будуть ставитися до вас.

Дружба

Дружити можна не тільки у дитсадку, але й з дітками, які живуть у вашому чи сусідньому будинку. Якщо у вас ще не має друзів, ви можете першими підійти до тих, хто бавиться у дворі. Скажіть: “Привіт!” І назвіть своє ім'я. Познайомтеся з новими хлопчиками чи дівчатками і запитайте, чи можна погратися разом із ними. Якщо вони раптом будуть не в гуморі і не захочуть цього, - не засмучуйтеся. Можливо у них сьогодні не дуже хороший настрій. Крім того, знайте, що завжди є ті хлопчики і дівчатка, яким з вами буде дуже цікаво гратися. І ви ще обов'язково з ними познайомитеся. Можливо, навіть, придумаєте разом цікаву гру.

Дружба

А якщо вже так сталося, що ви когось образили, спробуйте попросити вибачення. Можливо це і не так легко буде зробити, але, повірте, потім у вас на душі буде так радісно!

Дружба

Коли нас ображають — це завжди неприємно. І дуже часто ми у відповідь теж ображаємо. Наприклад, коли вас хтось вдарив, ви теж починаєте битися. Буває ж таке, правда? І тоді боляче і неприємно обом. Звичайно, не можна дозволяти, щоб нас ображали. І якщо ви нічого не можете вдіяти, зверніться до того, хто вас захистить. Це може бути вихователь, мама чи тато або старший братик чи сестричка. 

До речі, зі своїми сестричками і братиками теж треба вміти товаришувати.

Дружба

Якщо ви будете частіше усміхатися, гратися чесно, не обманювати, не чіплятися один до одного, не дражнитися і не битися, - у вас буде багато друзів. А це дуже важливо. Бо коли друзів багато, то й можна дуже легко здолати будь-які труднощі. А коли вам стане сумно, друзі вас розвеселять і потішать. І не слухайте тих, хто каже, що хлопчики не повинні дружити з дівчатками. Ну хто вам це сказав? Навпаки, так навіть цікавіше.

Дружба

Друзі залюбки спілкуються один із одним, розповідають про те, чим займаються вдома, куди ходили з татом і мамою, а ще - діляться таємницями. Якщо вам хтось розповів свій секрет, намагайтеся більше про це нікому не говорити. Це дуже важливо. Тоді ваші друзі знатимуть, що вам можна вірити. А взагалі для того, щоби мати хороших друзів, треба й самому бути хорошим другом. Я бажаю, щоб у вас так і було.

Послухати нову захопливу історію з “Дитячого дивосвіту” ви можете на нашому порталі в рубриці "Kids Times"або вмикаючи щоп'ятниці о 15.45 Волинське радіо і радіо “Луцьк” (107.3 FM).


  1. Olga 3 квітня 2012 19:37
    Дуже цікава стаття, діткам буде цікаво її почути.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь