Труба мало не вбила дитину

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

Якщо вам на голову впаде частина будинку, дах, або водостічна ринва чи труба - не дивуйтесь і не плачте. А подякуйте міській владі.

У пресі вже не раз піднімалося питання про жахливий стан житлово-комунального господарства міста. Коли місто охоче тратить мільйони на розширення проспектів, на елементарний ремонт фасадів будинків коштів немає. І це при тому, що елементи оздоби архітектурних ансамблів міста стають справжньою загрозою життя та здоров’я лучан. Той, хто не з людьми, - проти них. Така позиція місцевої влади - чиновникам байдуже. Буревій, що «кучерявив» місто минулої неділі, яскраво це засвідчив.

Славнозвісний Будинок побуту, що готується стати муніципальним центром адміністративних послуг, жодних власних побутових послуг давно не надає і практично весь - в оренді комерційних структур. Місто і досі утримує тут за власні кошти тепле місце для його директора. З приходом нової команди занедбаність приміщення особливо привертає увагу. Мешканці вулиці Горького неодноразово зверталися до міських комунальників щодо його стану, який становить загрозу життю. Особливе їхнє занепокоєння викликала аварійна труба,  що безгосподарно звисала на цьому будинку на єдиному гачку кріплення.

Фото зроблене напередодні можливої трагедії. Надане мешканцями вул.Горького

Але чиновників такі дрібнички не цікавлять. 25 березня, під час сильного буревію, ця труба впала, мало не вбивши 15-річну дитину. І постраждалий, і його батьки досі не можуть оговтатися від пережитого. Втім, історія на цьому не закінчилася.

Щоби довести факт халатності чиновників, що міг коштувати життя, люди вирішили перенести трубу на подвір'я неподалік від Будинку побуту. Але зненацька до них підійшли двоє невідомих осіб, які в зухвалій формі запропонували «поділитися, поділивши трубу навпіл, адже давно за нею спостерігають…». Здивуванню й обуренню в постраждалої родини не було меж. Мало того, що могла загинути їхня дитина, а поряд уже й «круки» чатують. Особи поводилися досить зухвало, намагалися шантажувати, натякаючи на свою причетність до міської влади, навіть телефонували комусь. Але представитися чи пред’явити документи відмовилися. При спробі їх сфотографувати і на пропозицію викликати міліцію вони знітилися й утекли. Зважаючи на зухвалість та натяки цих «громадських рекетирів», є серйозні підстави підозрювати їх особисту чи родинну причетність до владних кабінетів. Про інцидент, що стався, мешканці повідомили на “гарячу лінію” міського голови 15-80. За фактом також готують позов до правоохоронних органів і суду.

Схожа загроза чатує і на будинку на іншій стороні вул. Лесі Українки, 36, який, до речі, є пам’яткою.

Аварійна пам'ятка на вул.Лесі Українки, 36. Фото Ю.Шворак

Коли впаде кадуцей Меркурія на голови перехожих, - питання часу. Влада підніме голову догори і зверне увагу на безгосподарність тільки тоді, коли “небесний камінь” звалиться на котрогось із чиновників.

Вони скоро впадуть на голову... Фото Ю.Шворак

А доти - будьмо обережними! Адже для «круків» із кабінетів місто досі залишається способом наживи і можливістю «поділитися»…   


  1. Olga 3 квітня 2012 19:54
    добре, що все обійшлося!!!!!!
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь