«Свинюшник» в ДІКЗ підтвердила прокуратура

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

Жахливий санітарний стан території Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку, який за повної бездіяльності його дирекції та відповідних міських служб був перетворений у велику помийницю, став предметом вивчення міської прокуратури Луцька.

Охоронна територія історичної перлини Волині за багато років безгосподарності стала справжнім полігоном для різноманітного побутового сміття і відходів. Це повністю підтвердили ініційовані Громадською Радою Волині прокурорські перевірки, до яких було залучено спеціалістів Державної екологічної інспекції та санітарно-епідеміологічної служби. В результаті підтверджено «наявність стихійних сміттєзвалищ на території Державного історико-культурного заповідника міста Луцька, а саме на вул.. Драгоманова, 15, 17, Караїмській, 2, 16, 30, Конзелевича, 5, Галшки Гулевичівни, 6, 12а, Базарна, 8».

Відповідь прокуратури м.Луцька від 26.04.2012

Жахлива ситуація і в межах природоохоронної зони річки Стир, де на території заповідника виявлено масове забруднення прибережної смуги побутовим та будівельним сміттям.

Лише втручання прокурорів змусило Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради пригадати свої прямі обов’язки і нарешті прибрати територію заповідника та ліквідувати створені тут стихійні сміттєзвалища.

Прокуратура також констатувала одну з причин такого стану - бездіяльність посадових осіб Управління культури і туризму обласної державної адміністрації, які зовсім не здійснювали нагляд за заповідником в цій частині.

За недотримання вимог природоохоронного законодавства осіб, винних в порушеннях санітарних норм, було притягнуто до адміністративної  відповідальності відповідно до ст. 42 КУпАП.

Відповідь прокуратури м.Луцька від 26.04.2012

P.S. Ситуація в Державному історико-культурному заповіднику перебуває на постійному контролі нашого видання. Найближчим часом ми ще раз перевіримо роботу відповідних чиновників і служб щодо виконання наших зауважень і приписів прокуратури.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь