УБОЗ, прокуратура і контрабанда

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

З інтернету іноді можна почерпнути дійсно цікаву інформацію. Особливо якщо йдеться про секретні документи. Їх один зі співробітників Департаменту внутрішньої безпеки МВС України залишив у звичайному закладі громадського харчування. Специфіка роботи цього правоохоронця - виявляти працівників міліції, які займаються нелегальним бізнесом. У паперах є й чимало прізвищ, пов’язаних із Волинню.

Більшість необережно залишених документів має грифи «таємно» і «цілком таємно». Серед них, зокрема, - облікові картки агентів і рапорти з проханням надати дозвіл на перевірку кандидатів у агенти, постанови про заведення оперативно-розшукових справ та багато іншого, зібраного за останні три роки. Причому, цю інформацію можна набирати лише на спеціально захищених комп’ютерах – її співробітник ДВБ, згідно з інструкцією, не має права виносити за межі службових приміщень. 

З великої купи паперів найбільше зацікавив один, під грифом «таємно», що безпосередньо стосувався Волині. Це - схема «розподілу» злочинної діяльності, створена в рамках оперативно-розшукової справи №64/10 «Захист». Основний її фігурант - начальник УБОЗ у Волинській області С.В. Горбатюк, який безпосередньо відповідає за боротьбу з контрабандою в області. Фігурують в ній і нині діючі прокурори волинської прокуратури В.П. Невірець, Г.І. Парселюк і зять голови Волинської ОДА В.М. Троц. Є тут і безпосередні підлеглі пана С.Горбатюка - регіональні УБОЗівці й звичайні чиновники, а також власне контрабандисти.

Схема справи №64/10 «Захист»

Сама наближеність до Ягодинської митниці і її справ вже «спалила» не одного високопосадовця. Скандал із волинським «автомобільним клондайком» коштував багаторічного заслання нинішньому «губернатору» Б.Клімчуку. Наслідком митних «розбірок» стала і відставка начальника СБУ у Волинській області Мирослава Василини… Чим обернеться цей витік інформації для С.В. Горбатюка? Мабуть, нічим. «Танцюють» ж бо всі…

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь