«Липові» ремонти «М.Ж.К.»

Ірина Кунинець

Антимафія :: НА ЧАТАХ

Лучани, які мешкають на вул. Соборності, 28, знову борються за свої права. Цього разу конфлікт виник із дирекцією ТзОВ «М.Ж.К.», яке відповідало за обслуговування їхнього будинку протягом 4-ох років – з 2008-го до березня 2011-го. Люди за комунальні послуги платили, їм обіцяли відремонтувати під’їзди, на паперах ремонт зробили, а насправді його не було. Георгій Давидюк, голова правління ОСББ «Соборний», в який об’єдналися мешканці 28-го будинку, на зборах жильців озвучив цифри, що викликали чимало запитань:

Як з’ясувалося під час зборів, претензій до «М.Ж.К.» у людей – більше, ніж достатньо: оголені дроти в під’їздах, старі каналізаційні труби, через які постійно виникають проблеми, дощова вода заливає підвали, сушильні камери вкриті тріщинами. Надія Шелєпіна, мешканка будинку, всі ці недоробки адресувала «М.Ж.К.»:  

Валерій Ковалюк, директор ТзОВ «М.Ж.К.», на збори до мешканців прийшов. Щоправда, з претензіями до його установи так і не погодився – мовляв, за що платили люди, те його працівники і робили. Така заява обурила лучан і вони, не стримуючи емоцій, називали почуте відвертою брехнею. А ще – вимагали показати зроблені ремонти:

Аби знайти бодай якийсь компроміс, мешканці запропонували Валерію Ковалюку співпрацю: вони закупили за свої гроші будівельні матеріали, а товариство, зі свого боку, мало би відремонтувати під’їзди. Але директор «М.Ж.К.» з такою пропозицією не погодився. Тож, людям нічого не лишилося, як готувати документи в прокуратуру. Саме там вони шукатимуть правди й з’ясовуватимуть, куди зникли їхні кошти і чому їх знову так нагло намагаються ошукати.

 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь