Знову самочинні роботи в ДІКЗ

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Незважаючи на чіткий припис управління культури Волинської ОДА про те, що здійснювати будь-які роботи можна лише після проведення обов’язкових археологічних досліджень, ПАТ «Волиньгаз» самочинно почав копати землю в Державному історико-культурному заповіднику - поблизу сумнозвісного «Старого ринку».

Роботи веде ПАТ "Волиньгаз"

2 жовтня 2012 року важка техніка розрила історичну землю Старого міста і робітники спокійно опустили туди труби. Роботи, як завжди, ніхто не контролював, місцевий відділ охорони культурної спадщини управління культури ЛМР і дирекція ДІКЗ знову нічого не зробили, не відреагували і не втрутилися. УЖКГ вкотре перевищило свої обов’язки, надавши ордер на земляні роботи без відповідних погоджень.

"Старий ринок" 02 жовтня 2012 р.

"Старий ринок" 02 жовтня 2012 р.

Схожа ситуація минулого тижня зафіксована і поблизу колишнього кінотеатру «Батьківщина» - пам’ятки місцевого значення, що розташована за п’ятнадцять метрів від Луцької міської ради, на історичній П’ятницькій гірці. Тут, незважаючи на заборону робіт, Волинська ОДТРК вирила величезну яму біля фундаментів пам’ятки. Цього тижня її так само спокійно засипали. 

Луцькі чиновники на фоні задекларованої кампанії з розвитку туризму і досі залишаються безграмотними варварами, які руйнують спадок міста, де живуть. Хтозна, чи вони бодай колись зрозуміють, що досліджена фахівцями в історичній частині міста яма розкопу має більшу вартість для розуміння історії нашої маленької Батьківщини, ніж їхні куці біографії… 

Тож вихід один – вчити! Законом і справедливою зневагою. Наполегливо і безжально вчити! Може хоч темниця і людський осуд їм розуму додадуть…      


  1. Юлія Стернічук 4 жовтня 2012 14:28
    Як байдуже чиновникам міста Луцька до збереження історії, та до всіх їхніх жителів, хіба небуло кого впихнути на посаду директора заповідника, один краще іншого... Що той доводив заповідну зону до руйнації, що цей. Мабуть потрібно скоро і цього міняти :)
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь