Хроніка знищення луцького заповідника 1

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Скандально відомий директор Державного історико-культурного заповідника м.Луцька Павло Рудецький не тільки не припиняє демонструвати свою непрофесійність і безвідповідальність – він відверто й нахабно продовжує цю традицію. Лише за кілька місяців його керівництва знищення охоронної території і пам’яток у заповіднику набуло критичних масштабів. 

Прикро, що ці проблеми так і лишаються поза увагою міської та обласної влади. Луцький «мер» пан М.Романюк готує чергові популістські заходи з розвитку туризму на залишках культурної спадщини лучан, а «губернатор» пан Б.Клімчук фінансує все це беззаконня, вдало виблискуючи на фоні Президента, який навіть запам’ятав назву однієї з пам’яток. І факт того, що її вміло добивають наші «реставратори» без відповідного фаху і ліцензій, нікого вже не цікавить. 

Саме зараз, вчергове скориставшись моментом, спритні мешканці Старого міста безцеремонно вбивають свої архітектурні кілки в історичну душу заповідника. І весь цей шабаш відбувається в радіусі кількох десятків метрів від дирекції ДІКЗ, що на вул. Драгоманова, 23, - прямо перед незворушними очима пихатого керманича цього багаторічного «центру зла і непрофесійності», а також купки його кумів. 

Зрештою… Робіть висновки самі. Ось, за десять метрів від дирекції ДІКЗ, у жовтні цього року втулив незаконну прибудову до будинку на вул. Драгоманова, 25 мешканець квартири №8 Л. Плескот.

Самобуди на вул. Драгоманова

А цей черговий самобуд зріс цього літа - теж на очах у пана П.Рудецького - на вул. Драгоманова, 10, за п’ятнадцять метрів  від дирекції ДІКЗ.

Самобуд на Драгоманова, 10

Вул. Дагоманова, 10. Фото 13 жовтня 2012 року 

А ось так виглядає інший «шедевр архітектури», що постав на Драгоманова, 16 - вже за двадцять метрів від того місця, де «протирає стілець» головний охоронець Старого міста. Він теж зведений без жодних дозволів, погоджень, археології...

Самобуд на вул. Драгоманова, 16

Самобуд на вул. Драгоманова, 16

Вул. Дагоманова, 16. Фото 13 жовтня 2012 року

Самобуд на вул. Драгоманова, 16

Вул. Дагоманова, 16. Фото 17 листопада 2012 року 

Очевидно лише одне: доки такі нездари керуватимуть нашим спадком, наші діти його вже не побачать. Прокиньтеся лучани! Нищать ВАШ Луцьк!... А у відповідь – лише відлуння…

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь