Оперативне нереагування

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Три місяці знадобилося чиновникам управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської ОДА, аби відреагувати на наш матеріал, опублікований ще в грудні 2012 року. Нагадаємо, тоді йшлося про звернення мешканців Торчина до журналістів з приводу бездіяльності місцевої влади. Про можливе свавілля і чиновницьку бездіяльність ми одразу повідомили на електронну адресу облдержадміністрації. Втім, ні через місяць, ні через два відповіді не отримали. Реакція з’явилася лише після нашого повторного звернення. До того ж, «реагування» в цьому випадку – надто голосно сказано. З відповіді випливає, що один чиновник, отримавши повідомлення про існуючу в Торчині проблему, спрямував його іншому чиновнику, а той, у свою чергу, вирішив звернутися до «більш компетентних» осіб. Результат – віз і нині там:

«З метою реагування направлено лист голові Луцької райдержадміністрації Демчуку В.М. від 19.12.2012 № 942/29/2-12.Від Луцької райдержадміністрації отримано лист-відповідь 21.12.2012 № 3308/17/2-12, в якому повідомляється наступне:

«За повідомленням голови Торчинської селищної ради Юрія Кревського щодо питання порушеного жителями смт Торчин про використання піску, який є шкідливим для здоров’я, бо містить у собі домішки, що навесні викликають алергію та призводять до всихання дерев, селищним головою направлено запит в Луцьку санепідемстанцію, щодо підтвердження або спростування порушеного звернення. По мірі поступлення відповіді додатково проінформуємо».

Луцькій санепідемстанції, мабуть, не до торчинських проблем. Це ж не її територія. Отож, можна припустити, що відповідь її фахівці даватимуть ще довго. Тим часом розтане сніг, весняні ручаї знову понесуть пісок із домішками під людські оселі. А чиновники далі чекатимуть, коли на горі рак свисне. І вчергове інформуватимуть нас про те, як вони «оперативно відреагували на критичний матеріал». А те, що результативність від такої оперативності – нульова, зрештою, не так і важливо. До наступної зими ще далеко. Раптом люди забудуть?…

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь