Корупційні нотки в музичній школі

Volyn Times

Антимафія :: НА ЧАТАХ

Черговий скандал назріває навколо музичної школи №1 імені Фредеріка Шопена в Луцьку. Непрозорість у підходах відбору учнів, підкріплена «наполеонівськими звичками» новопризначеного директора школи Ольги Чуріної, яка зухвало демонструє свою зверхність у спілкуванні, викликає обурення в батьків та педагогів.

Про це нам повідомила голова Антикорупційного комітету м. Луцька, екс-депутат Луцької міської ради Інна Рейкіна, яка стала безпосереднім свідком конфліктної ситуації.  Директор школи пані Ольга Чуріна під час розмови з нею так і не змогла розбірливо пояснити, за якими критеріями одні діти зараховуються на державну форму навчання, а інші - на платну. Відповідних нормативних документів і матеріалів керівник так і не змогла представити. Жодного стенду, де оприлюднені результати співбесід, що відбувалися в червні цього року, у навчальному закладі теж немає. Варто зауважити й те, що цьогоріч малюкам, які вперше прийшли за музичною освітою, довелося демонструвати свою майстерність сам-на-сам із “тестувальниками” - батьків не впускали в аудиторію. А відтак 5-6 річні дітлахи повинні були, долаючи страх, без підтримки своїх рідних, доводити чужим дядям і тьотям, що вони здатні вчитися у їхній школі. Про психологічні особливості такого тестування годі й говорити, як і про результати, великою мірою спровоковані стресовою ситуацією.

Позиція директора дивує і членів колективу. Після відпустки багато вчителів школи з подивом дізналися про скорочення їхніх ставок і окремих дисциплін, які директор навіть не намагалася відстояти у вищого керівництва. Ці догідливі поступки начальству, загорнуті в «індульгенцію» економії значно вплинуть на мотивацію педагогів і якість навчання учнів, знизивши спектр навчальних послуг. Про це стверджують викладачі школи. І кивання на гору тут ні до чого. Слід навчитися відстоювати інтереси власного колективу. Але з діалогом у пані директорки, як з'ясувалося, теж не все склалося. Заважають амбіції.

Що ж, варто нагадати шановній Ользі Чуріній, що найняли її на роботу не Т.Гнатів і С.Кравчук, а міська громада, яка й утримує її і школу за свої податки. А щоб вона не плутала приватне і комунальне, ми візьмемо ситуацію під контроль. Сподіваємося, що відповідні запити, аналіз і правові «ритуали» антикорупційного «екзерцизму» допоможуть школі позбутися багаторічного шлейфу скандалів і схем. Тому - далі буде.


  1. Костянтин 28 вересня 2013 13:13
    Далі буде. А впевненні ,що буде? Які конкретні вжиті заходи?
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь