Нагороди чекають кращих часів

Ірина Кунинець

Культура :: ТЕМА ДНЯ

Нагороди спортсменам, які здобули призові місця на ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх, що відбулися в липні-серпні 2013 року, Міністерство молоді та спорту України обіцяє видати «найближчим часом». Таку відповідь за підписом міністра молоді та спорту України Дмитра Булатова ми отримали на прохання відреагувати на наш матеріал «Куди зникають нагороди?», що був опублікований у березні цього року.  

У листі нам також повідомили, що два відомства - Національний комітет спорту інвалідів України спільно з Міністерством молоді та спорту - планували урочисту церемонію відзначення спортсменів на 29 січня 2014 року, але у зв’язку із загостренням ситуації в країні цього зробити не змогли. А в лютому були приголомшені звісткою про трагічну загибель 19-річного дворазового призера ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор з дзюдо Дмитра Максимова. Є в листі й запевнення, що «жоден спортивний фахівець не може собі дозволити спекулювання іменами і досягненнями України, особливо спортсменів з інвалідністю і особливо в такі важкі для нашої країни часи».

Нагадаю, що у розмові з нами спортсмени висловили готовність отримати нагороди взагалі без урочистостей. Бо вони дійсно розуміють усю складність політично-суспільної ситуації в Україні. На шляху до порозуміння важливо, щоб обидві сторони почули одна одну. А ще важливо, щоб міністерська відповідь не стала черговою відпискою. Бо ж і зараз у нашій країні відбуваються події, через які святкового настрою немає ні в кого. Цю тему «Volyn Times» відстежує. Щойно спортсменам вручать нагороди, ми про це повідомимо. 

 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь