Сепаратисти «зірвуть» вибори в Луганській області

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Вибори в Луганській області, ймовірно, не відбудуться. Бо з 12 окружних виборчих комісій там наразі працюють лише три. 6 із них - захоплені загонами озброєних сепаратистів, ще 3 отримали попередження про можливі захоплення або фізичну протидію у випадку, якщо вони почнуть працювати. Про це «Volyn Times» телефоном із Луганська повідомив Дмитро Снєгірьов, співголова Громадської ініціативи «Права справа». На його думку, більшість жителів Луганської області не має можливості проголосувати на виборах Президента 25 травня:

Дмитро Снєгірьов вважає, що до такої ситуації призвело небажання центральної влади навести лад у цьому регіоні. Адже за 2 місяці проведення АТО на Луганщині не було жодної активної фази. Крім того, нові кадрові перестановки, ініційовані в.о. Президента України Олександром Турчиновим, лише сприяли сепаратистам:

Центральна влада, на думку Дмитра Снєгірьова, проводить своєрідну демаркаційну лінію у Донецькій і Луганській областях, відсікаючи проукраїнськи налаштовані райони й беручи в кільце ті, де безчинствують сепаратисти. Лише через 2 місяці після початку АТО Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо голови т.зв. Луганської народної республіки Валерія Болотова, запідозривши його в тероризмі. За цей час очільник сепаратистів встиг кілька разів безперешкодно перетнути кордон з Росією. Йому не заважали ні Збройні сили України, ні СБУ, ні прикордонники. Це свідчить про те, що нинішня ситуація у Луганській області створена штучно, вважає Дмитро Снєгірьов:

Заяву влади про те, що введення надзвичайного стану у Донецькій і Луганській областях не дасть можливості місцевим жителям проголосувати на виборах, Дмитро Снєгірьов називає «локшиною на вуха». Бо насправді вільному волевиявленню заважають фактичне безвладдя і кримінальний безлад у згаданих регіонах.

Про інші новини з Луганської області ми вам розповімо у наступному матеріалі.  

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь