Донбас – це Україна

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Населення Донбасу переважно не підтримує відокремлення регіону від України. Люди не готові до того, щоб їхній край перетворили в анклав на кшталт Придністров’я. У цьому переконаний Дмитро Снєгірьов, співголова Громадської ініціативи «Права справа», що діє в Луганську.

Проукраїнським активістам центральна влада досі не дозволяла формувати групи швидкого реагування. І це при тому, що у Донецькій і Луганській областях орудують привезені російські спецпризначенці. 

Присутність чеченського батальйону «Восток» і в Донецьку, і в Луганську – очевидна, розповів Дмитро Снєгірьов. Саме ці бійці, на переконання активіста, причетні до катувань захоплених заручників. Саме вони входять до т.зв. «груп швидкого реагування». Та й чеченців легко ідентифікувати – за зовнішніми ознаками і російською говіркою з акцентом.

Сепаратисти нападають на інкасаторські машини, грабують людей, захоплюють їх у заручники, катують і вбивають. Регіон фактично перетворився на Сомалі, - вважає пан Снєгірьов:

Проукраїнські активісти раніше зверталися до центральної влади з проханням, аби їм допомогли вивезти родини з небезпечних територій. Але їх у Києві не почули. Тому самі звернулися до керівництва Івано-Франківської та Львівської областей. Захід прийняв переселенців зі Сходу. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь