Маріуполь: зона АТО

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Маріуполь потроху оговтується після АТО – люди розібрали барикади і навіть вимили асфальт після днрівців. Більшість чекала цього моменту з великим нетерпінням, - розповіла телефоном спеціально для «Volyn Times» місцева жителька. Попри те, що її будинок обстріляли, вона радіє, що під вікнами більше немає барикад.

Сепаратистів підтримувало чимало місцевих жителів. Деякі з них самі взяли зброю і приєдналися до днрівців, приносили їм їжу й усе необхідне. Під час АТО, втікаючи від бійців батальйону «Азов», вони намагалися заховатися у найближчих будинках. Українські військові шукали їх ретельно, обстежуючи всі підвали:

Про початок АТО маріупольців ніхто не попереджав. Робота і навчання в місті зупинилися. Там досі неспокійно – хоча на вулицях вперше відтоді, як сепаратисти почали будувати барикади, з’явилася міліція. Раніше вона, зі слів нашої співрозмовниці, просто бездіяла. У Маріуполі зараз багато озброєних людей. І навіть друзі тепер можуть бути ворогами:

Проукраїнські жителі Маріуполя налаштовані рішуче. Вони усвідомлюють, що успішність АТО в їхньому місті - це не привід заспокоюватися. Адже щодня виникають нові загрози. Розібрані барикади – це лише невелике полегшення. З тим поки що і живуть.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь