Аргентина-Україна: відстань у життя

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Життя людини – незвідане, а історія нашої країни – надзвичайно строката. Різні події й обставини спонукають кожного з нас відповідно діяти. У далекому 1938 році рідну землю назавжди залишав Афанасій Пилипчук. Із села Брани Горохівського району, що на Волині, він виїжджав до Аргентини - разом зі своєю сім’єю: дружиною Марією і 7-річним сином Олексою. Ми не знаємо всієї історії цієї родини, бо сповістила нам про неї внучка Афанасія Пилипчука – Анна. Вона зараз мешкає в Аргентині і намагається розшукати в Україні родичів. Пані Анна надіслала нам копії свідоцтв про народження своїх дідуся і бабусі, а також кілька світлин – одна з них зроблена безпосередньо перед виїздом до Аргентини. 

Отож, зі свідоцтва дідуся дізнаємося, що він народився 17 січня 1904 року у селі Брани. Його батьки – Петро Петрович і Фекла Миколаївна. 

А зі свідоцтва бабусі – Марії Сафульки – відомо, що вона народилася 14 серпня 1906 року у селі Брани. Її батьки – Іларіон Гаврилович і Анна Кириківна. 

У Пилипчуків був син – Олекса Пилипчук, батько Анни. Він народився 1931 року. 

 

У 2009 році Олекси не стало. Оговтавшись від втрати, донька почала шукати інформацію, пов’язану з родиною. Зі слів Анни Пилипчук, її тато не дуже любив розповідати про минуле – оскільки життя їхнє було важким. Їй вдалося знайти кілька фотографій і свідоцтва про народження. Зображені на загальній світлині діти, - ймовірно, - сестри і брати Олекси Пилипчука. Зараз їм може бути приблизно 80 років. 

Якщо у Вас є будь-яка інформація про цю родину або Ви можете надати контакти людей, які її можуть знати, просимо повідомити про це нам електронним листом: redaktor.volyntimes@gmail.com  

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь