Нова "афера" в музичній школі.

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

У Луцької музичної школи №1 ім.Фредеріка Шопена відберуть приміщення — з легкої подачі директриси закладу Ольги Чуріної. Колектив — обурений. Але, схоже, рішення вже прийняли.

Йдеться про приміщення школи, які мають господарське призначення. Досить пристойні площі, розташовані в самому центрі міста,  очевидно, не дають комусь спокою. Спочатку пані Чуріна на засіданні трудового колективу наполягала на тому, щоб віддати їх в оренду. Але під час таємного голосування її ідею не підтримали. Тоді директорка вдалася до відпрацьованих технологій. Колектив, який пережив серйозні потрясіння протягом останніх років і в якому багато вчителів перебувають під постійним страхом бути звільненими - з суб’єктивних вподобань нової директриси, затисли у глухий кут. Після чергових наполягань О.Чуріної внаслідок уже відкритого голосування прийнято її пропозицію взагалі відмовитися від цього шкільного майна. Про це нам розповіли представники колективу. 

Підсобне приміщення музичної школи №1

Тим часом у згадуваних приміщеннях, які, зрозуміло, намагаються “прихватизувати”. Судячи з усього, вже з'явився потенційний кандидат на власність - наближений до заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука, скандально відомий екс-депутат Дмитро Москвич. Принаймні, зі слів людей, цей пан поводився тут як повноправний господар. Москвич — рекордсмен із “прихватизованого” майна за період його депутатських каденцій. 

Представники трудового колективу, які віддали школі багато років свого життя, обурені черговою аферою, що відбувається на їхніх очах. Школа з багатими культурними традиціями постійно перебуває в стресі — через махінації міських чиновників і їхніх бізнеспартнерів. Замість уваги й достойного фінансування вона отримує лише корупційні скандали.

Нагадаємо, що свого часу Луцьку музичну школу № 1 вже намагався приватизувати для своєї доньки колишній мер Луцька Антон Кривицький - за сприяння свого першого заступника Святослава Кравчука, який курував напрямок освіти і культури. Тоді за безцінь чиновники роздерибанили величезну кількість комунального майна. Неабиякими зусиллями колективу й активної громади у ті роки все-таки вдалося відстояти навчальний заклад - для наших дітей. Зважаючи на провальну кадрову політику нинішнього мера Миколи Романюка, Святослав Кравчук знову сів на той самий стілець. Тенденції, на жаль, залишаються сталими. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь