Волинь відроджує авіацію

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

На Волині відроджується авіація. Нещодавно ми спостерігали за польотами на військовому аеродромі Луцька, який радісно вдихнув випари авіаційного пального. Черговий сезон стартував і в малій авіації.

Відкрити літакам волинське небо 2017 року гостинно запросив Луцький Аероклуб "Крила Волині». На перші цього року польоти приїхали колишні льотчики, авіалюбителі і представники підрозділу ГФ «Волинський щит».

Військовий льотчик, майор ВПС у відставці, ветеран 806-го бомбардувального авіаційного полку, а нині керівник Луцького Аероклубу "Крила Волині" Віктор Коваєв відкрив нинішній сезон за штурвалом мото-дельтаплану.

Знову піднявся в небо і військовий льотчик у відставці, ветеран 806-го бомбардувального авіаційного полку Герман Журавльов.

Із сумом спостерігав за знищеним і роздербаненим аеропортом в с. Крупа Михайло Гепнер. Йому - колишньому льотчику цивільної авіації і ветерану авіаескадрильї Луцького аеропорту (яка базувалась біля нинішнього «Там-Таму», а потім у с.Крупа) - було боляче бачити закинуті скелети літаків, на яких він колись літав.

Також відновив навички польоту по колу - в екіпажі з Віктором Коваєвим - співзасновник Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ" Ілля Сметанін.

Відродження авіаційних традицій і залучення до цього процесу громади, особливо в час війни, є важливим завданням. Його чітко ставлять перед собою волинські авіатори та авіалюбителі разом з представниками Навчально-тренувального центру «Волинського щита». А, отже, волиняни зможуть долучитися до багатьох проектів, що їх заплановано втілити в цьому сезоні «відкритого неба».

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь