Беркут: Бути чи не бути?

Ірина Кунинець

Vox Populi :: ТЕМА ДНЯ

З огляду на події останніх двох місяців у суспільстві гостро постало питання можливої ліквідації спецпідрозділу «Беркут». Після численних фактів звірства, вчиненого його службовцями, з’ясувалося, що замість "високомобільного елітного спецпідрозділу, призначеного для боротьби зі злочинністю," ми отримали загін бандитів у погонах, для яких лупцювати мирних людей, стріляти у них, знущатися з українців і української символіки стало своєрідною розвагою. Наказ про створення «Беркуту» не зареєстрований Міністерством юстиції. Тобто, цей підрозділ досі неузаконений в Україні. Менше з тим, за повідомленням інформагентства УНІАН, уряд М.Азарова 27 січня 2014 року вирішив збільшити його чисельність ушестеро. Прем’єр-міністр у відставці, а, отже, час запитати людей, якою вони бачать подальшу долю «Беркута». Ми опитали телефоном волинян. Більшість із них висловилася за розформування такого спецпідрозділу. Ось деякі думки наших співрозмовників: 

Віра Хом’як, пенсіонерка, вважає, що і «беркутівці» - діти своїх матерів. Якщо вони більше не воюватимуть зі своїм народом, їм можна пробачити їхні вчинки:

Олександр Савчук, будівельник, переконаний, що «беркутівці» нікого не вбивали, а те, що відбулося, - провокація проти них:

Олег Трофимчук, колишній військовий, учасник війни в Афганістані, каже, що стріляли у людей можливо і російські найманці, але до жорстоких дій причетні місцеві «беркути». А відтак необхідна реформа цієї структури:

Володимир Домбровський, менеджер із реклами, теж висловився за те, щоб «Беркут» переформатувати:

Віктор Дембицький, художник, вважає, що усіх спецпризначенців, причетних до кривавих подій, треба притягнути до кримінальної відповідальності:

Валерій Ленартович, музикант, гончар, переконаний, що «Беркут» слід ліквідувати, а всю правоохоронну систему в Україні «перезавантажити», зробивши посади керівного складу виборними:

Бути чи не бути спецпідрозділу «Беркут» мають вирішити громадяни України. Час визначатися і відстоювати свої позиції. 


  1. igor_vt 31 січня 2014 9:48
    В цивiлiзованiй краiнi - "не бути".
    А в Украiнi iх нагороджують за злочини.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь