"Аваківський" більшовизм з головою недоростка.

Ігор Левчук

Vox Populi :: ТЕМА ДНЯ

По мірі розслідування Нацполіцією справи про хуліганство «аваківських» необільшовиків, що опустили наше місто до предмету обговорення ворожих ЗМІ, з’являється купа нової брехливої істерії цих структур, що явно працюють не на Україну. Це стосується факту зриву показу  історичного фільму про історію авіації нашого міста. По Україні пройшла ціла хвиля режисованих провокацій. Харків, Львів, Київ. І все за один тиждень і все ті ж виконавці. І всюди чудовий привід для недругів і ворогів показати що в нас тут дійсно «нацистский шабаш» і «бандерівське свавілля». Звісно що все це відбувається під прикриттям «дєдовоєвал», гаслами патріотизму і пошуком скритих ворогів. Ну як це було в часи сталінщини, чи іншого фюрера. Але українці народ мудрий, тому недаремно підкреслили це явище приказкою: «Найбільше про злодія кричить злодій»…

«Цивільний Корпус», ГФ «Національні дружини» та їм подібні, все це «громадські» структури створені МВС і не тільки... По-народному їх звуть «аваківські структури». Всі розумні люди прекрасно розуміють для чого їх створили в тонкий час війни й політичних ігрищ кланів, що вигідно для себе спекулюють на війні. Та купа провокації і злочинів, що робиться ними для розігріву ситуації в середині держави, для її дискредитації, чомусь не знаходить абсолютно юридичної і політичної оцінки державних інституцій і служб. А це свідчить про хороше прикриття цих проектів на вищому рівні. Керівники цих організацій маніпулятивно використовують патріотичні гасла, тему АТО та гарячу молодь для досягнення своїх політичних і економічних цілей, які чомусь завжди є чудовими картинками для ілюстрації всіх професійно створених ФСБ маніпулятивних PR проектів проти нашої країни. Всі вони чудово лягають на свіжі дріжджі для створення вигідної їм точки зору про ситуацію в Україні. Ось в цьому їм дуже допомагає ця так звана «керована агентура». Вона вигідна і «нашим» і «вашим». Одним для замовної картинки та формування психологічних кроків гібридного впливу на політичну ситуацію в Європі і громадську думку власного електорату. Іншим для виявлення справжніх активних патріотів, що сприймають це за чисту монету, та для створення керованого клапану для стравлювання пару протестних настроїв і скеровування їх в потрібному державно-олігархічній системі руслі.

А ситуація в Луцьку доволі банальна. Ми просто зачепили незаконні оборудки і корупційні схеми місцевої поліції. Та і не тільки… Про що подані матеріали в НАБУ і є публікації в пресі. Це і самочинні будівництва, з доволі цікавими схемами, під прикриттям АТО і використання державного майна з 1985 року структурами близькими до МВС де і досі офіційно керує керівництво обласної поліції. Великий пласт зловживань і службової недбалості, виявлений нами, в сфері незаконної приватизації землі, масової зміни її кваліфікації, незаконної приватизації державного майна, грубих порушень інтересів держави та громади міста, знищення національної спадщини, співпраці з структурами близькими з «бурштиновою мафією»... Це все компетенція МВС, які останні роки тупо «кришувало» ці зловживання, маючи при цьому гарний зиск. Має місце і особистісний фактор симпатій-антипатій деяких керівників цих структур та місцевих активістів, яких просто використали втемну. І це ж треба, щоб в момент, коли ми почали передавати всі ці матеріали на реагування, раптом з’явились ці «аваківські» молоді орли-більшовики з конспірологічними фобіями і патріотичним камуфляжем… Та ще й, як старого сліпого коня, «Свободу» для масовки притягнули… В такі збіги я не вірю. Давно тут сидимо…

Для тих, хто пропустив те що ми вже писали…

  1. Фільм «Право на Крила» знятий в 1970 р. і не містить жодної пропаганди будь чого. Ну крім професії льотчика і історії 806 авіаполку, що дислокувався в місті Луцьку і один з перших, на чолі з командиром полку, присягнув на вірність Україні. В той ще доволі невизначений час, коли за це можна було втратити не тільки погони і далеко «полетіти».
  2.  Дату показу організатори не підбирали, вона була визначена Волинською науковою державною бібліотекою ім. О.Пчілки, яка сама запропонувала її, зважаючи на графік. А її працівників важко запідозрити в не патріотизмі та некомпетентності.
  3. Більшість наших архівів було просто вкрадено і злочинно передано воюючій з нами державі, під час розпаду СРСР. А це історія руського і литовського періодів, історія козацтва, історія визвольних змагань, історія радянського періоду. За ці всі рокі майже ніхто серйозно не намагався повернути їх назад в Україну. А це теж своєрідний злочин перед пам’яттю. Тож намагання повернути її я вважаю гідним вчинком. Тому представники Організації волинських авіалюбителів «ОВАЛ» більш чим пів року намагались, через своїх колег авіалюбителів, повернути цей фільм в Україну. Так, він дійсно знаходився в Москві у власності кіностудії, що його знімала в 1970 році, й яка контролює право показу і прокату. Так, це єдине місце де він зберігся. Так, його немає на жодному ресурсі інтернету. Всі попередні спроби його вернути в Україну були невдалі. Всюди були відмови й вимагання грошей. А у організації, яка складається з нашої української молоді, їх стільки немає. Не накрали досі та і кляте «ФСБ зарплату затримувало». Хоча було бачення почати народну толоку по їх збору. Тому авіалюбителі змушені були звернулись офіційно і офіційно отримали копію. Якщо це злочин, то розстріли варто почати з Президента України і всяких дупутатів, що мають там бізнес. Та і з мільйонів українських заробітчан, що там живуть і працюють, бо країна так зайнята мародерством і «патріотизмом» і їй не до народу і історії. Але щось блокади потягів і приміщення Адміністрації, цими «аваківськими» необільшовиками, досі не видно.
  4.  Показ фільму був узгоджений з Генеральним штабом ЗСУ і командуванням авіагрупи «Захід». Офіцери були в залі. Офіційно.
  5. Співорганізатором показу фільму виступило ГФ «Волинський щит», яке з 2014 року, з перших днів війни, проводить реальну домобілізаційну підготовку хлопців і дівчат для ЗСУ і Нацгвардії та масові заняття по військовій і медичній підготовці для викладачів та учнів і студентів шкіл і ВУЗів. Організація тісно співпрацює з тими, хто прагне бачити і творити в Україні справжню армію, розумних людей і розтоптану корупцію та системний бардак. Це одна з вкрай небагатьох структур, яка не бавиться в політику й не лізе в місцеві кланові «сучі війни». Вона вперто і тихо займається справою. Що сьогодні не модно. І ця розумна автономія когось серйозно напружує. Тисячі людей за цей час пройшли вишколи через «Щит». Багато хлопців і дівчат з цієї структури відслужили й досі служать в АТО. Паралельно цьому організація проводить цикл публічних заходів по відродженню військових традицій українців і пласту військової історії. Історії яка нараховує явно не 70 років і не має вузькопартійної амбразури обмеженого бачення. Саме цей пласт вкрай необхідний сьогодні для врахування досвіду і помилок минулого, формування справжньої оборони і державної безпеки та виховання мислячої молоді. А це явно комусь не до вподоби… Мислячих в нас не люблять. (Забийте в Гугл «Волинський щит» і самі почитайте.)
  6. З простого перегляду старого документального фільму в підвальчику бібліотеки, навіть з радянської історії,  сенсації і масштабної провокації не зробиш. Пройшло б все тихо і мирно. Ну максимум що б було, це кілька публікацій в місцевій пресі. Мов: був фільм, дивились, цікаво-нецікаво. Виступив той-то… Все. А тепер… Самі бачите. Чудова картинка знову з’явилась на екранах країни агресора. «Нацисти», ветерани, дурість і агресія проти своїх. Срібняки камуфльованими провокаторами використані недаремно. Гарно, в чергове, підлито масла улюбленою темою про «нацистів». І це в непростий час загострення претензій до цієї тематики з боку і західних сусідів. Які теж мають такі ж керовані кимось структури. Можливо тими ж самими… Ну дуже все вчасно співпало. Як за сценарієм.

Спілкувався з компетентними людьми і представниками поліції, що ведуть слідство. Випливають доволі цікаві факти про учасників цього дійства. Люди явно мають «цікаві» біографії для того щоб бути керованими.  Хтось явно намагався зробити побоїще для картинки, так як в залі мали бути представники з боку організаторів, які мають відповідні навики і офіційне право не допускати порушень Конституції і громадського порядку та приниження ветеранів та військових ЗСУ. Провокатори розраховували на відкритий конфлікт. Але цього не вийшло. Тому, отримавши засудження в більшості громадян, тепер вдаються до всякої брехні і пробують приписати до конфлікту людей і притягнути за вуха події, які абсолютно не мають відношення до організаторів. Звертаю увагу що учасниками цих хуліганських дій були саме представники громадського формування і структур, які знаходиться безпосередньо під юрисдикцією МВС і мають, згідно закону і положення, охороняти громадський порядок і спокій громадян. Не здивуюсь, зважаючи на досвід і тенденції, якщо скориставшись цим, «зверху» завтра випустять якийсь черговий закон про заборону діяльності громадських структур, що чесно і якісно працюють в цьому напрямку. Щоб до кінця централізувати в країні «ментівський контроль».

НЕ маю бажання виправдовуватись і переконувати когось в чомусь. Єдине прохання, коли отримуєте інформацію під час війни, ДУМАЙТЕ і АНАЛІЗУЙТЕ!. Не даремно цю війну проти нашого народу назвали ГІБРИДНОЮ. Слава Україні! Розуму і витримки її патріотам!

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь