Пошиття одягу

Volyn Times

Business Тimes :: БІЗНЕС ІДЕЯ

Варто відмітити, що для початку цієї справи необхідний стартовий капітал в розмірі не меншого 10 тисяч доларів. Можна вибрати стратегію – шити якісні речі, але за цінами вище ринкових.

На стартовий капітал треба орендувала офіс, купити швейні машинки, прес, оверлок. Після того, як буде випущена перша партія одягу, можна відправитися на пошуки продавців – можна просто  ходити по магазинах одягу і демонструвати пошитий одяг.

Але краще всього вибрати зовсім іншу тактику – змінити цінову політику, встановивши націнку в 100%. За таким принципом формування вартості виробу можна перекривати втрати, які утворюватимуться на речах, які не вдалося реалізувати. Крім зміни ціни потрібні також і якісь новинки в самому процесі реалізації одягу. Співпраця з магазинами може виявитися зовсім не ефективною. Можна вигадати щось нове – наприклад, дзвонити в різні підприємства і пропонувати влаштувати маленьку презентацію одягу. Якщо одяг буде дорогим – варто обдзвонювати багаті компанії.

Почавши ходити по фірмах, поступово можна завести постійних клієнтів, які бажають одягатися красиво і ексклюзивно. Можна відкрити при майстерні маленький магазинчик.

Для того, щоб відкрити власне ательє, досить мати капітал у розмірі 10 тисяч доларів. На цю суму можна успішно розвивати свій бізнес. Одна з головних умов – щоб офіс був на очах у перехожих, бажано щоб це місце було біля метро або крупної торгової крапки – ринку або  супермаркету. Що стосується площі приміщення – спершу буде досить до 10 кв.м.

Наступним етапом буде покупка швейної машини. Спершу можна купити машину вартістю 500 доларів. На установку для волого-теплової обробки треба буде витратити 3 тис. доларів. Витрати на меблі маленькі – всього два столики і 3-4 стільці, які обійдуться в 300 доларів.

Не варто економити на невеликій затишній канапці для клієнтів. На закупівлю різних інструментів – ножиць, лінійок, прасувальних дощок, ниток – треба буде витратити ще 300 доларів.

Вартість послуг в аналогічних майстернях наступна:

* підшити брюки – 30 грн.
* пошити брюки – 160-300 грн.
* укоротити виріб – 40 грн.
* пошивши спідниці – від 100 грн.
* пошивши плаття – від 200 грн.

При успішному початку така майстерня може почати приносити в день по 100 – 200 доларів – дохід складе 3 750 доларів в місяць або за рік – 45 тисяч доларів. Всі початкові витрати окупляться через 3-4 місяці.

http://melia.com.ua/ua/2009/yak-mozhna-zarobiti-na-poshitti-odyagu/

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь