П'ятницька Гірка, 23. Безголовість знищує історію.

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Команда луцького УКРОПу та "Батьківщини", що має сьогодні "владу" в місті, вперто знищує своїми діями та бездіяльністю історичне середовище нашого древнього міста. В наслідок службової недбалості чиновників ЛМР сьогодні фактично завершено самочинні роботи на цінному історичному об'єкті - будинку по вул. П'ятницька Гірка 23.

В листопаді минулого року в пресі піднімалось вже питання про початі самочинні роботи на історичному будинку, збудованому в т.зв. цегляному стилі. Добряче попіарились на цьому і штатні працівники Державного заповідника. 

Фото В.Чухрай

Збудований будинок був в 1911 році. Про це свідчить дата на фасаді. Згідно скандального Історико-архітектурного опорного плану м. Луцька, він віднесений до цінної історичної забудови міста.

Проте такі формальності як історія та архітектура мало цікавлять нинішнє населення Луцька. В нього інші пріоритети. Традиційний рагулізм деяких "місцевих" мешканців, яких волею долі занесло в Старе місто, стоїть вище за ці "умовності". 

Вже другий день продовжуються роботи на історичній будівлі. Фасад спотворено пінопластом. Архітектурна особливість стилю - не тинькована кладка, покрилась тепер латкою. 

Все це відбувається в 100 метрах від міського ЦНАПУ на очах чиновників та муніципальної поліції, що ходить повз. І це при тому, що в місті ми маємо Департамент культури Луцької міської ради, очолюваний пані Т.Гнатів, де під її "дахом" відсиджується троє нероб з відділу охорони культурної спадщини горезвісного П.Троневича. Є ніби в місті і відділ держархбудконтролю. Ці чиновники отримують величезні зарплати та спокійно спостерігають як гине історія славного міста. 

Наразі активні лучани самі обривають телефони різних інстанцій. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь