МАФ на Замковій та «мунватна» свідомість.

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Тимчасова споруда муніципальної варти у місті Луцьку на вулиці Замковій є черговим яскравим прикладом ганебної вибірковості у виконанні законів та власних посадових обов’язків посадовими особами ЛМР та її виконавчих органів. Робота цих структур здійснюється в ручному режимі. Контроль правоохоронних та державних органів абсолютно відсутній.

У наш воєнний час набув поширення  сленговий неологізмом «вата», який окреслює певні особливості пострадянського мислення та відношення до людей, фактів та подій. Скандальна діяльність директора Департаменту муніципальної варти ЛМР пані Ю. Сиротинської та її окремих підлеглих, що здійснюється в ручному режимі та часто поза рамками законів України, вперто трансформувала його в новий місцевий лексичний новотвір - «мунвата». Приклад прояву цієї «мунватної» свідомості ілюструють перипетії навколо тимчасової споруди, яка  була незаконно (без жодного дозволу та погодження) розміщена ЛМР на вулиці Замковій, безпосередньо біля електричної підстанції Луцьк-101. За отриманою інформацією, вона, ще з 2004 року, перебувала у власності виконавчого комітету. У 2015 році її передали на баланс Департаменту муніципальної варти, яка «використовує її у службових цілях».

Попри неодноразові усні та письмові звернення до ЛМР та посадових осіб муніципальної варти щодо незаконності розміщення вказаної споруди, лише у 2019 році на це звернули увагу. Виконавчим комітетом ЛМР 06.02.2019 р. було прийнято рішення №69-1 «Про розміщення тимчасової споруди на вул. Замковій»

Проте, незважаючи на нього, вказана тимчасова споруда не була перенесена у місце, де вона повинна бути розміщена відповідно до схеми розміщення.

Відповідальними за виконанням цього рішення є заступник міського голови К. Петрочук, Ю.Сиротинська — директор Департаменту, Р.Кулик— заступник директора, начальник відділу демонтажів департаменту муніципальної варти, який безпосередньо відповідальний за демонтажі та їх законність.

«Муніципали» швидко та «старанно» складають протоколи та штрафують простих громадян, пенсіонерів та підприємців за подібні порушення, проте «своїх» вони не чіпають. За весь час жодну посадову особу, винну в цих порушеннях, не було притягнуто навіть до дисциплінарної відповідальності. Про  адміністративну навіть не згадуємо. Свої ж вище закону.

Скандальна керівниця "муніципалів" Ю.Сиротинська, даючи офіційні відповіді на скарги про притягнення до відповідальності порушників закону, мабуть вважає громадян міста та керівництво Волинської ОДА дурниками. Адже після купи своїх же відповідей та розпоряджень про чітку балансову належність споруди, які ми опублікували вище, вона таки «не можуть встановити суб’єкта адмінпорушення» (!!!). Тобто самих себе. Воістину, можна позаздрити вмінню цієї пані нахабно брехати та викручуватись.

Зауважимо, що ця споруда розміщена прямо на тротуарі. (!!) І вона суттєво заважала спеціальній техніці під час пожеж на електропідстанції, що знаходиться поруч.(!!!)

Вірус хронічної брехні таки передається. Це чудово ілюструє начальник відділу «протидії стихійній торгівлі департаменту муніципальної варти» А. Данелюк. Так, під час проведення робіт з фарбування споруди в серпні цього року, чиновниця заявила, що вказана споруда знаходиться там на законних підставах.

А ось підлеглий пані Сиротинської Роман Кулик, при спілкуванні телефоном 24 серпня 2019 р., підтвердив, що демонтажем вказаної незаконно розміщеної споруди повинен займатися саме він. Проте «йому вистачить часу, щоб до кінця серпня, перенести цю споруду туди, де вона повинна розміщуватися».

Фото Т. Дацишина

Як бачимо, вже вересень, а значить знову збрехали. «Мунвата»…

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь