Суд і міліція - найкорумпованіші

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Щорічно кількість виявлених Службою безпеки України корупціонерів збільшується приблизно на 15%. Про це заявив начальник Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Юрій Пилип'юк на круглому столі "Боротьба з корупцією в Україні: стан та проблеми ". За його даними, якщо в 2009 році Служба безпеки та за її матеріалами інші правоохоронні органи порушили 750 кримінальних справ, то у 2010 році їх вже було 1107, а за чотири місяці 2011 таких кримінальних справ — 382. Пилип'юк підкреслив, що водночас зростає і рівень залучених до кримінальної відповідальності посадових осіб. Це, зокрема, заступники голів державних відомств, інспекцій, начальники підрозділів правоохоронних органів, судді районних судів і керівники органів місцевої влади. 
Керівник Інституту української політики Кость Бондаренко на круглому столі зазначив, що згідно з соціологічними даними, українці вважають найбільш корумпованими структурами суд і міліцію. Зокрема, за словами Бондаренка, 57% респондентів вважають, що домогтися справедливості в судах можна, але це дорого коштує, ще майже 28% вважають, що суди в Україні наскрізь корумповані.


  1. Андрій 21 травня 2011 16:21
    Іншими словами, захисту нам чекати ні від кого. Уявляєте державу, в якій громадянин ні чим і ні ким не захищений? Без прав і голосу. Ми втратили практично все: совбоду, надію на справедливість, світле майбутнє своїх дітей. Та Вони не врахували одне: "Нема страшніше людини, котрій нема чого втрачати".
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь