Релігійне самоправство припинено

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

Вночі 15 травня, біля Верховної Ради, в Маріїнському парку були примусово розібрані намети, в яких багато років жили представники релігійної громади, що виступала проти ідентификаційних кодів.

Демонтаж наметів почався о 4 годині ранку. За словами очевидців, всіх активних учасників захисту наметів акуратно завантажили в автозак і вивезли. Представники громади, які лягали під колеса міліцейських автівок,  були відсторонені правоохоронцями. Їхнє майно (хрести, ікони, одяг та ін) було розкладено на лавках всього Маріїнському парку.

Демонтаж наметового містечка 

Під час демонтажу було затримано одного з активістів наметового табору. До моменту винесення вироку Печерського суду столиці, він перебуватиме під вартою. Сам настоятель зруйнованого шатра-храму священик Олег Сірко провів ніч просто неба біля стін парламенту. Особи, яким вдалося уникнути нічної облави, моляться біля одного з пам’ятників.

Комунальними службами міста відновлено благоустрій та укладено нову траву на місці, де стояли намети.  

Нагадаємо, в суботу, 14 травня, під час проведення акції протесту «День гніву» правоохоронці не дозволили маніфестантам встановити намети в Маріїнському парку.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь