Інтернет під контролем

Volyn Times

Новини :: СВІТ

В Росії здійнена чергова спроба встановлення тотального контролю над вільною світовою павутиною інтернету. Двадцятого травня Координаційною радою щодо забезпечення правопорядку в м. Москві підписано розпорядження про проведення роботи в інтернеті з виявлення можливих випадків розміщення матеріалів та публікацій, спрямованих на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та вчинення злочинів на її грунті. При виявленні подібних матеріалів на регіональних інтернет - ресурсах вони будуть виддалятися компаніями-провайдерами. Відносно осіб, що їх розмістили, будуть здійснюватися перевірки. Заплановано також проведення роботи по припиненню спроб залучення у протиправні дії в період виборів, як з боку окремих осіб, так і з боку громадських об'єднань.

Це рішення в поєднанні з тим, що правляча партія в даний час активно освоює інтернет як майданчик для передвиборної кампанії, дозволить їй запобігти багато небажаних висловлювання з боку користувачів на законних підставах.

На схемі, підготовленої групою «OpenNet Initiative's Research» з Гарварду та Університету Торонто, ясно видно, як в різних країнах контролюється цензура в інтернеті. В синьому квадраті позначено, що в даній країні цензури фактично немає, жовтий - цензура вибіркова, далі червоний - під спостереженням і відповідно чорний - жорстка цензура.


  1. Андрій 25 травня 2011 19:39
    Це як риболовля. Людина сама може вирішувати пійматись на гачок провокації, чи ні. А ось примусове обмеження в висловленні власної думки, це вже бракон'єрство, яке не залишає вибору і шансу.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь