І знову суне грип

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

Застудних захворювань у жовтні побільшало і медики вкотре закликають дбати про профілактику. Як нам повідомила керівник прес-служби обласної санепідстанції Ірина Степанян, цього року в Україні “чекають” такі штами вірусу грипу: A / California / 7 / 2009 (H1N1), A / Perth / 16 / 2009 (H3N2) і B / Brisbane / 60 / 2008. Особливо фахівці наголошують на тому, що під звичайним грипом може маскуватися пандемічний, перебіг якого без відповідного, а головне - вчасного, лікування може бути надзвичайно тяжким і навіть трагічним. Крім того, віруси можуть циркулювати одночасно і одна людина може інфікуватися одразу кількома.

Тож санепідеміологи закликають вжити всіх необхідних профілактичних заходів: вакцинуватись (в Україні зареєстровано 8 вакцин для профілактики сезонного грипу: Ваксигрип (Франція), Флюарикс (Німеччина), Інфлувак (Нідерланди), Грипол плюс (Росія), Інфлексал В (Швейцарія), Гриповак вакцина для профілактики грипу A(H1N1), A (H3N2), В (Брізбан) виробник Санкт-Петербург, Грипол ПЛЮС (Україна), Інтанза (Франція)), вживати імуностимулятори, індуктори інтерферону, фітоадаптогени, гомеопатичні препарати, біологічно-активні добавки та ін. - тільки за призначенням лікаря. Допоможуть і народні методи (вітамінні чаї, варення, мед, цибуля, часник, свіжі овочі-фрукти).

Не забувайте про дотримання особистої гігієни: якомога частіше мийте руки з милом протягом дня, користуйтеся серветками разового застосування, уникайте тривалого перебування в людних місцях, по можливості не беріть із собою дітей, провітрюйте приміщення.

А якщо вже захворіли, обов'язково викличіть лікаря, не поспішайте збивати підвищену температуру тіла, бо вона впливає на продукування в організмі інтерферонів, які борються з вірусом. Ліпше застуду “перележати”, аніж “переходити” - так вбережете і себе від можливих ускладнень, й інших від інфікування.


  1. Olga 3 квітня 2012 19:47
    У цьому року з єпидемиями по спокійніше було.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь