Попівське рейдерство

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Рейдерство в попівському середовищі стало звичним явищем. За рахунок інших церква збагачує себе. Не встиг луцький підприємець Ф.Мазік, у спадщину якому дісталися приміщення колишнього радянського підприємства «Кінотехпром», на деякий час відлучитись, як в його приватної власності вже з’явилися нові господарі…в рясах. Трьох тисяч кв.м. пам'ятки національного значення - монастиря Бригіток - на вул. Кафедральній,16 в м. Луцьку, що були з царського плеча надані в безплатне користування Волинській єпархії УПЦ КП, виявилось їй замало. Тож, «церковна братва», користуючись принципом «ще й на бурячки», вирішила добрати собі й сусідні приватні будівлі. Завбачливо перемурувавши стіну між частиною інших приміщень, вона швиденько накрила новий дах, в пристінках вибила отвори і повставляла нові вікна й двері… в чужому приміщенні.

Приміщення п-ця Ф.Мазіка захоплене представниками УПЦ КП 04.04.2012

Свинюшник, який влаштували братчики після цього «ремонту» на схилах луцької тюрми зацікавив представників УБОЗУ і прокуратури, які намагалися розібратися, чи законно використовуються приміщення пам'ятки, і чому біля неї така антисанітарія. Запитання до власника, якого викликали, щоб він відповів на запитання щодо законності проведення робіт в охоронній зоні пам'ятки, стали для нього справжнім сюрпризом. Шокований такою зухвалістю, він тепер змушений звертатися за захистом свого майна. 

Безкарність свавілля, яке творять представники церков на території Луцька, просто вражає. Дивлячись на це, розумієш, що немає нічого більш вигідного за релігію в руках гендлярів - адже поки ти напоказ говориш про Господа, тобі прощають будь-які беззаконня.


  1. Дембицький Віктор 8 червня 2012 19:05
    Пора таким попам "куськіну мать" показати ...і не словом а ділами!
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь