... молоді спочатку падають,

а потім у них ламаються кості,

в старих спочатку ламаються кості,

а потім вони падають…

Дідусеві виповнилося рівно сто років. Його дочка витратила всю пенсію і накрила стіл, щоб не осоромитися перед депутатом, який прийшов з вітаннями. Дідусь лежав у сусідній кімнаті, прикутий до ліжка. Він погано чув, а над його головою кружляли дві жирні мухи, постійно залітаючи в кадр. Разом з мухами в кадр пробував залетіти й депутат - щоб всі взнали, як він несамовито турбується про пенсіонерів.

Я пропустив початок цих рухів і не зняв момент покладання депутатських квіточок діду. Слуга народу не розгубився – забрав квіти і подарував їх ще раз – «на камеру». Потім всі кинулися в сусідню кімнату з’їдати пенсію дідусевої дочки.  Депутат сказав тост, потім - дочка, потім - сусіди, потім - всі стали жерти...

Дідусь злегка кректав із сусідньої кімнати, але його було майже не чутно. Всі чавкали і говорили про нього в минулому часі: який він був веселий, який він був сміливий… Депутат пішов через  десять хвилин. В цей час я знімав кітель дідуся. На ньому було багато медалей. В кадрі найкраще виглядали «За відвагу» та «За оборону Сталінграда».

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь