Волиняни мітингуватимуть під Верховною Радою

Ірина Кунинець

Антимафія :: НА ЧАТАХ

Вийти під стіни єдиного законодавчого органу країни людей спонукає безвихідь. Усі вони в різний період оформили кредитні позики в банках у доларах. Відтоді їхні грошові зобов’язання зросли більше, ніж удвічі. Тепер змушені не те, щоб кредит платити, а виживати. 

Лучанка Наталія Янчук із чоловіком і трьома дітьми ризикує опинитися на вулиці. Після тривалих поневірянь по чужих квартирах у 2007-му році вони зважилися на кредит, аби придбати власне помешкання. У гривнях банк позику надавати відмовився, а у доларах – дав охоче. Янчуків навіть агітували оформлювати договір у швейцарських франках:

«Хіба може людина із доходом у 4 тисячі грн.. щомісячно платити 6-тисячний кредит? Зараз я маю віддавати банкові по 450$ на місяць. А якщо продам квартиру і сплачу борги за неї, то не зможу придбати навіть «малосімейку»,» - розповіла пані Наталія. Віднедавна лучанка координує роботу ініціативної групи волинян, які опинилися в такій же ситуації, як вона. Людей об’єднує біда і разом вони шукають шляхи виходу із неї – звертаються до народних депутатів, беруть активну участь у засіданнях Громадської ради при Нацбанку України і профільних комітетів у Верховній Раді, перешкоджають колекторам відбирати їхнє майно. Про те, що гуртом і ворога легше бити, довів один із останніх випадків, що стався у Рівному, коли банк фактично за безцінь продав будинок колекторській фірмі:

Наразі такі ініціативні групи сформовані у всіх регіонах України. Люди контактують між собою у соціальних мережах, а також організовують зустрічі. Цього вівторка, 17 червня, вони збираються на 18.30 год. поблизу луцького РАГСУ, а 19 червня на 9.00 планують їхати під стіни Верховної Ради, щоб у такий спосіб спонукати депутатів проголосувати за законопроект про переведення валютних кредитів у гривню. Сконтактувати з громадським активом на Волині можна за номером телефону: 096-93-75-808

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь