«Заробіток в Інтернеті»: падіння лохотрону

Volyn Times

Business Тimes :: ЕКСПЕРТ

Типовий користувач Інтернету часто зустрічається з інфою про людей, котрі заробляють у мережі чималі гроші. Навіть початківець, провівши в Мережі максимум місяць, не раз міг бачити пропозиції швидкого заробітку, без капіталовкладень і при цьому нічого не роблячи. Досвідчені користувачі, відчуваючи черговий лохотрон, просто ігнорують такі пропозиції. Але є і безліч людей, які на це ведуться.

Як це не дивно, але для того, щоб заробляти в Мережі, потрібно працювати. Проте, багатьох вабить перспектива солодкої халяви. Але такого не буває. Якщо ви отримуєте гроші, значить, хтось їх вам платить. Подумайте, чи стали б ви платити людині, яка нічого для вас не робить? Сумніваємося. 

Кожен з нас часто зіштовхуєтеся з фразою "Інтернет-робота". Варто ввести в свій улюблений пошуковик фразу «заробіток в Інтернеті» і сотніі сайтів відразу пообіцяють вам, що ваш заробіток в Неті буде складати сотні і навіть тисячі доларів за пару місяців. Якщо ви вже встигли розчаруватися в цих обіцянках, то вам пощастило. Для тих, хто не встиг, ми просто розповімо, чим є цей заробіток  насправді, грунтуючись на досвіді, який і вам, можливо, знадобиться.

"Если Вас интересует реальный заработок в Интернете, то Вы попали по адресу! Добро пожаловать на www.***.ru — лучший сайт о заработке в сети Интернет."

Приблизно так  починатися більшість сайтів. Далі на них іде душевний стриптиз, розповідаються зворушливі історії про митарства і обман... І ось, нарешті, він – вихід - вірний спосіб отримання доходу з довіском безкоштовної сповіді про те, що треба робити. Так гарно, так щиро… І ніхто вже не помічає, що автор забув головне правило успішного бізнесу: ніколи не розповідати повністю все, що знаєш і те, що більшість таких сайтів будуть знаходитися в доменній зоні третього рівня, простіше кажучи, на безкоштовному хостингу…

А тепер по суті…

Заробіток на кліках
Основа заробітку в Неті, як і на телебаченні - це показ рекламних роликів чи банерів, за які платить рекламодавець, якщо його рекламу перегляне певне число відвідувачів. Тому практично на будь-якому сайті про заробіток є подібні посилання. І щоб збільшити відвідуваність свого сайту, власник звертається до системи автоматичної розкрутки (САР), яка, в свою чергу, нахабно користується наївними користувачами, обіцяючи їм стабільний дохід.

Ось і виходить: замовник платить САР за залучення відвідувачів на свій сайт, САР платить користувачам за відвідування сайту замовника, а на різниці має свій дохід. Ось тільки одне бентежить: за перегляд розкручуваного сайту ви навряд чи отримаєте більше, ніж $ 0.03. Перегляди платних листів, кліки і т.п. є лише різновидністю САР.

Повірте, воно того не варте. І ось чому. Щоб перегляд зарахували, вам вам треба пробути на сайті 15-30 секунд при обов’язковому включеному перегляді малюнків. Тепер порахуємо. За приблизно хвилинний перегляд двох сайтів ви отримаєте 1 цент. Отже, ваш заробіток складе 60 центів на годину. І це «в ідеалі». В дійсності така робота вам швидко набридне. Вас в кінець дістануть спливаючі вікна, обмежена кількість сайтів  і те, що значна кількість показів просто не буде зарахована.  В результаті заробітку навряд чи вистачить навіть на оплату Інтернету. 

Інвестиційні проекти
Якщо у випадку САР вам хоч щось платять, то у випадку інвестиційних проектів ви тільки втрачаєте свої гроші. Досить часто на форумах про інтернет-заробіток можна почитати історії про нереально щедрі інвестиційні проекти, суть яких полягає в  вашій інвестиції  15-20$ в щось. І саме це щось, через день поверне вам ваші  15$, потім  30$,  60$,  120$ і т.д. Пропозиція страшенно приваблива.
Але не все так просто.

Уявіть, у вас є бізнес, що вимагає капіталовкладень. В Неті ви знаходите 100 чоловік, які дають вам по  15$. Разом  1500$. Але врахуйте, що на наступний день ви повинні повернути їм  3000$, потім  6000$ і т.д. Абсурд! У реальності все набагато простіше і цікавіше. Купується домен, створюється сайт з правдоподібним текстом про інвестицію, оплачується розкрутка та форумні постери. І після цього спрагнені прибутку користувачі читають на форумі оголошення про суперкруті інвестиційні проекти і реальну халяву. І добра частина з них на це ведеться, вкладає гроші, але… назад їх не отримує. Максимум, що отримує користувач - це реферальне посилання, які він починає пхати на всі форуми, отримуючи свій відсоток  за кожного нового довірливого хлопця, який зробив інвестицію…

Навіть якщо ви захочете заробити на рефералах, повірте, це не так просто, адже таких як ви - безліч. І зовсім не просто змусити користувача платити саме по вашому посиланню. З тисяч в це повірять одиниці і абсолютно не факт, що в кінцевому підсумку «інвестують». Крім того, доведеться кожного переконувати, що цей інвестиційний проект реально платить реальні гроші. Про моральний аспект навіть говорити не хочеться. Статистика свідчит, що з 100% рефералів працює лише 5%. Нажаль, так вже в Інтернеті повелося, що все будується на обмані.

Заробіток на обміні валют
Ми не забуваємо, що в реальності є люди, які заробляють на інвестиціях та отримують свої дивіденди від прибутку підприємства. Але навряд чи це були якісь мізерні  15$. Те ж саме стосується і обміну валют. Дійсно, і такий вид заробітку існує в реальному житті. Обмінюючи тисячі доларів, можна заробити на різниці в курсах в 1 цент. Але в нашому випадку мова йде про інше.

Ось текст з одного з сайтів:

«Тепер можливість заробляти великі гроші є у кожного! Нещодавно знайшла методику по заробітку в Інтернеті, обіцяли $ 1000 в день.Спробувала, все реально працює! Ось дана методика:
1. Ви обмінюєте через російську обмінник https: / / www .***. com WMZ на E-Gold за курсом 20WMZ = 20E-Gold.
2. Потім обмінюєте назад через іноземний обмінник http:// ****. com за курсом 20E-Gold = 22.4WMZ.
3. Чистий прибуток з одного обміну з урахуванням комісії склав  2$.
4. Повторюєте дану операцію 30 разів (приблизно 40 хвилин) - чистий дохід  60$.
Увага: мінімальна сума обміну в іноземному обміннику -  20$.
Я сама цілий день обмінюю гроші і заробляю більше  500$ на день».

І знову виникає логічне запитання: навіщо людині про це писати безкоштовно? Ну заробляєш собі 500 в день, і заробляла б далі!  Це повинно було б насторожити. Обмінники https: / / www .***. com обмінюють WMZ на E-Gold за курсом 1:1. Свою вигоду вони отримують з комісії за кожну операцію. Це дійсно реальний сертифікований обмінний пункт. 

А от далі починаються чудеса ... Потрапивши на обмінник http:// ****. com, ви побачите що він зроблений на швидку руку. Примітивний дизайн і інші моменти, не вселяють довіри. Ось саме в цьому «обміннику» і полягає лохотрон. Пославши туди гроші, ви не отримаєте натомість…. ні-чо-го. І такі сайти плодяться як гриби після дощу.

Чудо-гаманці
Нерідко можна наткнутися на оголошення типу «Знайшов халяву! Юзати всім!!!». Там вам розкажуть, що в системі WebMoney з'явився якийсь глюк. Відправивши  10$ на гаманець А128455789074, ви отримаєте назад вже 20$. Користуйтеся швидше, поки не закрили. Без коментарів, як кажуть. І так ясно, що назад ви нічого не отримаєте. Система WebMoney - цілком надійна система. І не довіряти їй, як кажуть, немає  ніяких підстав, як і вірити в те, що там сидять недалекі люди, які можуть допустити існування подібних глюків.

Наостанок порадимо:
- Завжди перевіряйте наявність сертифікатів у обмінних пунктів;
- Завжди звертайте увагу на адресу сайту;
- Якщо хтось розповідає про заробіток в 1000$ на місяць, з сайту в домені третього рівня, це має насторожити;
- Завжди оцінюйте ситуацію тверезо, поставивши себе на місці людини, яка обіцяє вам гроші, і подумайте: чи стали б ви платити в цьому випадку?

Пам'ятайте: щоб заробляти, треба працювати. Халяви не буває.

 


  1. інквізитор 13 липня 2011 1:25
    Ну, ви,подумайте! Не вже не буває7

  2. polariz 7 травня 2013 17:22
    Есть хорошие проекты, но Г больше ))
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь