«Розмір має значення!» Волинське ДАІ.

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Якщо ви не в смокінгу і не при краватці або ваші штані менші на кілька сантиметрів від міліційного галіфе, за це ви можете бути позбавлені ваших громадянських прав. Саме так вирішили в Управлінні державної автомобільної інспекції у Волинській області. Тож, коли громадянин України, мешканець міста Луцька Ігор Шабала у спекотний весняний день захотів потрапити до приміщення цієї державної установи,

Ігор Шабала в забороненому ДАІ дрес-коді

яку ми легально утримуємо за свої податки і нелегально, як стверджують майже всі водії, за свої хабарі, дорогу йому перегородило оце усміхнене обличчя в міліцейській формі.

Службовець Внутрішніх військ на вході в Волинське ДАІ

Відрекомендувавшись охоронцем суспільної моралі, рядовий внутрішніх військ, який оберігав «цнотливість» волинського ДАІ, зіславшись на вказівки вищого керівництва, не дозволив громадянину ввійти до адміністративної будівлі.

Причиною ж такої вимушеної «зупинки» виявилися… шорти… Виявляється, саме на цей вид одягу накладено табу волинськими міліціянтами. Не допоміг громадянину і викликаний капітан, який представився прізвищем Бористюк.

Капітан Бористюк Волинське ДАІ

Він теж зіслався на узаконену керівництвом цноту місцевого ДАІ і по-хамські, на "ти" "виставив" громадянина з державної установи.

Чого ж так бояться волинські ДАІшники? Може прояву власного шалу при вигляді кучерявих чоловічих щиколоток? Чи конкуренції у світі моди, враховуючи нещодавні демонстрації сміливих тенденцій в одязі ДАІ, присвячених Євро 2012? Щоправда, в останніх дорожні міліціянти явно переплутали Швейцарію і швейцарів. Втім, другі їм мабуть більш відомі…

Нова форма працівників ДАІ до Євро 2012 (з гумором)

Та дідько з нею - з тією модою. Чим же завинила перед міліціянтами українська Конституція? Саме вона і досі наївно стверджує, що «усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах», які є невідчужуваними та непорушними. Вона ж засвідчує і унеможливлення будь-яких обмежень прав громадян за різного роду зовнішніми ознаками. Проте її сентенції, мабуть, не у фаворі волинського ДАІ. Не до неї йому, воно ж «зустрічає Євро»…

До речі – щодо Євро. Не дай Боже розбещений правами європейський турист захоче запитати дорогу в цьому відомстві або поскаржиться на прикрість поїздки, наївно й  необачно вийде у спеку зі свого авто, та ще й у шортах…. Велика сила великого поліщуцького міліційного маразму одразу вивітрить з його наївної голови всі ці ліберальні «європейські цінності». Тільки смокінг і застебнутий, як в армії, верхній ґудзик зможуть повернути його до списку осіб людської раси.. 

Які ще критерії можуть не втиснутися в куце прокрустове ложе міліційного світобачення, передбачити важко. Тож, шановні громадяни багатостраждальної України і її необачні гості, чітко запам’ятайте першу заповідь від керівництва Волинської ДАІ – кожен сантиметр ваших штанів хранить в собі ваші права - і чим вони коротші, тим їх менше… Розмір тут має велике значення… Шкода лише, що до деяких ДАІшних мізків цей парадокс не застосовуваний…  

P.S. Ситуацію з порушенням громадянських прав водія ми беремо на контроль, а це питання адресуємо керівництву МВС України і органам прокуратури. Сподіваємося, що їхні погляди на цноту будуть збігатися з вимогами прав людини і громадянина, які ще ніхто не відміняв. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь