Азійський приклад для Януковича.

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Новообраний філіпінський президент Беніньо Аквіно ніколи не відрізнявся особливою любов’ю до розкоші та марнотратства, а тому на роботу їздив на старенькому ВМW середнього класу. Проте недавно все ж вирішив пересісти на нове елітне авто, належне його статусу глави держави. Для цього, Аквіно, як звичайна людина, пішов у філіпінський  банк і взяв кредит на купівлю автомобіля. І, до своєї великої радості, придбав потриманий Porsche 911 2007 року випуску, яке на момент покупки вже двічі змінювало власників. Але автомобільне щастя новоспеченого автовласника тривало недовго!

Дізнавшись про президентську покупку, громадяни країни вкрай занепокоїлися, чи дійсно Аквіно оплатив її зі своєї кишені, чи, керуючись світовими традиціями, заліз до їхнього бюджету. Президент всіляко пробував заспокоїти виборців, навіть опублікув всі фінансові документи. Однак його рейтинг почав невпинно падати: майже половина філіпінців вперто не розуміла його вподобання, вважаючи, що лідер нації не повинен був купувати дорогу спортивну машину, у той час як рівень життя в країні залишається вкрай невисоким, а ціни весь час невпинно ростуть…

Щоб не випробовувати президентську долю, Беніньо Аквіно продав свій Porsche 911 за 104 тисячі доларів, повідомивши про це на спеціальній прес-конференції. При цьому він наголосив журналістам, що продав його за таку ж вартість, за яку і купив. Правда своє рішення він пояснив не політичними причинами, а тим, що їзда на швидкісному автомобілі - невиправданий ризик і для нього самого, і для президентської охорони, і що йому стало некомфортно їздити в автомобілі, який кидається в вічі. Залишити ж машину в гаражі, щоб «вона там згнила», глава держави теж вважає неправильним. 

Урок пізнання принципу суспільної рівності для нового президента  Філіпін не минув даремно. Усього тиждень знадобилось йому, щоб поновити справедливість та рівність і на дорогах країни і прибрати з автомобілів місцевих чиновників незаконно встановлені проблискові маячки, які, як з'ясувалося, дратують не тільки українців, а й їх азійських колег. За його словами, велика кількість автомобілів з "мигалками" на дорогах Філіпін лише підкреслює прірву між багатими жителями країни і бідняками. Тому президент негайно доручив розпочати кампанію по конфіскації незаконних "мигалок".

 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь