Корупцiя совiстi

Volyn Times

Антимафія :: АРХІВ

Пані Нелі Гергель, яка мешкає у Торчині, минулоорічний техогляд запам’ятається на все життя. Жінка – інвалід І групи і самостійно пересуватися не може. Згідно з існуючими правилами, ДАІ має йти назустріч таким людям. Принаймні, Віктор Главічка, начальник сектору ДАІ УМВС у Волинській області, запевнив нас у цьому. Як він пояснив, за наявності копій посвідчення інваліда, доручення на право керування автомобілем і страхового полісу, а також медичної довідки водія проблем не буде. Крім того, техогляд автомобілів, що належать людям з особливими потребами, обходиться малим коштом, оскільки їм державою надаються пільги. Для того, щоб уникнути численних походів кабінетами, правоохоронець порадив звертатися із заявою безпосередньо до начальника відділення ДАІ. Навіть зголосився сам допомогти пані Нелі. Але наша з ним розмова відбувалася тоді, коли вже все було вирішено.  Завдяки знайомим жінка таки пройшла техогляд автомобіля. Щоправда, перед тим пізнала всі “радощі” бюрократичної тяганини.

До працівників ДАІ пані Гергель звернулася заздалегідь. Вони розповіли, які документи необхідно зібрати їй та водію. Але  коли волинянка вибралася в Луцьк, в техогляді їй відмовили – сказали, що запізно приїхала і необхідно з’явитися в інший день. Потім даішники спрямували на поновлення медичної довідки водія. Останньою краплею стала  вимога пред’явити доручення на право керування автомобілем, про що раніше навіть не йшлося.

- Я ж не можу сама пересуватися. Щоби вийти з дому, мені необхідна допомога двох людей. Доручення треба завіряти у нотаріуса, а, отже, це знову їхати в Луцьк. Та ще й слід потрапити до нього у день і години прийому. Я вже не кажу, що послуга ця платна і недешева, - бідкається пані Неля.

Жінці нічого не залишалося, як звернутися до знайомих, які дуже швидко владнали її проблему. Зі слів Віктора Главічки, доручення на право керування автомобілем у випадках, коли власник автомобіля-інвалід їде поруч із водієм, не потрібне. Отже, або правоохоронці не обізнані з правилами, або вони отримують насолоду, відфутболюючи тих, з кого їм нажитися ніколи не вдасться.  

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь