Дві Корови і весь світовий устрій…

Volyn Times

Новини :: СУСПІЛЬСТВО

Велике пізнається в малому, бо істина завжди поруч… Щоб зрозуміти сутність сучасних моделей світобудови і соціального устрою, достатньо лише дві корови…

ДВІ КОРОВИ І ... ПОЛІТОЛОГІЯ  

 Дві корови і політика

ФЕОДАЛІЗМ: У вас є дві корови. Місцевий лорд бере у вас частину молока. 

СОЦІАЛІЗМ: У вас є дві корови. Держава забирає одну і віддає вашим сусідам. 

БЮРОКРАТИЧНИЙ СОЦІАЛІЗМ: У вас є дві корови. Уряд забирає їх і ставить в стійло з іншими коровами. Про них піклується людина, яка до цього розводила курей. Ви повинні піклуватися про курку. Уряд надає вам молоко і яйця в кількості, встановленій правилами. 

КОМУНІЗМ: У вас є дві корови. Держава забирає обидві і дає вам трохи молока. 

РОСІЙСЬКИЙ КОМУНІЗМ: У вас є дві корови. Ви дбаєте про них, але уряд забирає все молоко. 

ФАШИЗМ: У вас є дві корови. Держава забирає обидві, наймає вас доглядати за ними і продає вам трохи молока. 

ДИКТАТУРА: У вас дві корови. Держава забирає обидві і страчує вас. 

ТОТАЛІТАРИЗМ: У вас є дві корови. Уряд забирає їх і взагалі заперечує, що вони коли-небудь існували в природі. Молоко знаходиться під забороною. 

МІЛІТАРИЗМ: У вас є дві корови. Уряд конфіскує їх, а вас забирає в армію. 

БЮРОКРАТІЯ: У вас є дві корови. Уряд видає циркуляри: чим їх можна годувати і коли доїти. Потім він вам приплачує, аби ви їх не доїли. Після цього забирає обидві корови, одну забиває, другу доїть і виливає молоко в каналізацію. Після цього вам необхідно подати папери, що пояснюють відсутність у вас корів.

ВИБОРЧА ДЕМОКРАТІЯ: У вас є дві корови. Ваші сусіди обирають когось, хто прийде до вас і скаже, хто отримає молоко. 

АМЕРИКАНСЬКА ДЕМОКРАТІЯ: Уряд обіцяє вам двох корів якщо ви проголосуєте за нього. Після виборів президент піддається імпічменту за спекуляцію майбутнім корів. Преса роздмухує галас навколо "коров'ячого скандалу".

СІНГАПУРСЬКЕ ДЕМОКРАТІЯ: У вас є дві корови. Уряд штрафує вас за утримання тварин без ліцензії та в недозволеному місці.

БРИТАНСЬКА ДЕМОКРАТІЯ: У вас є дві корови. Ви годуєте їх чим попало і вони хворіють на сказ. Уряд реагує.

АНАРХІЯ: У вас є дві корови. Ви, або продаєте молоко по стерпній ціні, або ваші сусіди вбивають вас і забирають корів.

ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА: У вас є дві корови. Уряд переслідує вас, якщо ви їх доїте, або, тим більше, якщо ви, не дай Бог, вирішуєте їх забити.

ФЕМІНІЗМ: У вас є дві корови. Вони одружуються і всиновлюють телятко.

КЛАСИЧНИЙ ЛІБЕРАЛІЗМ: У вас є дві корови. Одна з них читала Конституцію, вірить в права людини і підтримує уряд. Вона бере участь у виборах, і в той час як більшість людей погоджується, що ця корова - кращий кандидат, друга корова перемагає на виборах.

ЛІБЕРАЛІЗМ:  У вас немає ні двох корів, ні молока, зате є свобода поговорити про них. До тих пір поки не помрете з голоду.

СЮРРЕАЛІЗМ: У вас дві жирафи. Держава вимагає, щоб ви брали уроки гри на губній гармошці.

ДВІ КОРОВИ І ... ЕКОНОМІЧНИЙ УКЛАД

 Дві корови і економіка

ТРАДИЦІЙНИЙ КАПІТАЛІЗМ: У вас дві корови. Ви продаєте одну і купуєте бика. Ваше стадо збільшується і економіка зростає. Ви продаєте всіх і з вирученими грошима йдете на пенсію. 

АМЕРИКАНСЬКА КОРПОРАЦІЯ: У вас дві корови. Ви продаєте одну й змушуєте іншу давати молоко за чотирьох корів. Потім ви наймаєте консультанта, щоб проаналізувати, чому корова впала замертво.

ВЕНЧУРНИЙ КАПІТАЛІЗМ ЕНРОН: У вас дві корови. Ви продаєте три з них своїй, що котирується на біржі, компанії використовуючи акредитиви, відкриті вашим дилерами в банку; потім, робите борг / капітал своп і тим самим отримуєте всі чотири корови назад, отримуючи податкові пільги на п'ять корів. Права на молоко шести корів передаються компанії-посереднику на Кайманових островах, якою таємно володіє мажоритарний акціонер, що продає права на всі сім корів назад вашій компанії, що котирується. Річний звіт свідчить, що компанія володіє вісьмома коровами і опціоном на ще одну. Продаєте одну корову, щоб купити нового президента США і залишаєтеся при 9 коровах. До звіту не включається фінансова звітність. Товариство купує вашого бика.

ФРАНЦУЗЬКА КОМПАНІЯ: У вас дві корови. Ви влаштовуєте страйк, організовуєте громадський бунт, блокуєте дороги, тому що хочете три корови.

ЯПОНСЬКА КОМПАНІЯ: У вас дві корови. Ви змінюєте їх конструкцію так, що тепер вони в 10 разів менше колишнього розміру і дають молока в двадцять разів більше. Потім ви знімаєте мультфільм про розумних корів під назвою «Коровкамон» і продаєте його всьому світу.

НІМЕЦЬКА КОМПАНІЯ: У вас дві корови. Ви змінюєте їх конструкцію так, що вони живуть 1000 років, їдять раз на місяць і самі себе доять. Потім захоплюєте Польщу.

ІТАЛІЙСЬКА КОМПАНІЯ: У вас дві корови, але ви не знаєте де вони. Ви вирішуєте піти пообідати.

РОСІЙСЬКА КОРПОРАЦІЯ: У вас дві корови. Ви перераховуєте їх і дізнаєтеся, що у вас п'ять корів. Ви перераховуєте їх знову і дізнаєтеся, що у вас сорок дві корови. Потім ви знову їх перераховуєте і дізнаєтеся, що у вас дві корови. Ви перестаєте рахувати корів і відкриваєте ще одну пляшку горілки.

ШВЕЙЦАРСЬКА КОМПАНІЯ: У вас 5000 корів. Жодна вам не належить, ви просто знімаєте плату з власників за їх зберігання.

КИТАЙСЬКА КОРПОРАЦІЯ: У вас дві корови. 300 людей доїть їх. Ви заявляєте, що у вас найвища зайнятість населення, висока коров'яча продуктивність і заарештовує журналіста, який зробив доповідь про справжню ситуацію.

БРИТАНСЬКА КОМПАНІЯ: У вас дві корови. Обидві шалені.

ІРАКСЬКА КОРПОРАЦІЯ: Всі думають, що у вас багато корів. Ви говорите всім, що у вас жодної. Ніхто вам не вірить, і тому бомблять вас в «пух і прах» і захоплюють вашу країну. У вас все ще немає корів, зате тепер ви частина демократичної спільноти ...

АВСТРАЛІЙСЬКА КОРПОРАЦІЯ: У вас дві корови. У вас відчуття того, що бізнес є цілком вдалим. Ви закриваєте офіс і йдете відзначити це за кухлем пива.

МОДЕЛЬ АНДЕРСА: У вас є дві корови. Ви ріжете їх на дрібні шматочки

ГРУЗИНСЬКА КОРПОРАЦІЯ: У вас були дві корови. Одну з них довелося зарізати з приводу 110-річчя сусіда. Другу, на ранок, довелося обміняти на бочку вина, щоб гості не мучилися від спраги.

КОРПОРАЦІЯ ПО-ХАСИДСЬКІ: У вас є дві червоні корови. Оскільки ви не впевнені чи дозволено спалювання червоних корів і отримання "мей хатат" до приходу Машиаха, ви вирішуєте корів не продавати.

КОРПОРАЦІЯ ПО-АБХАЗЬКИ: У вас були дві корови. Ви їх продали, передали гроші Лаврову, який організував на них дипломатичне визнання держави Вануату.

КОРПОРАЦІЯ ХАМАС: У вас були дві корови. Ви їх продали і придбали сталеві труби для виготовлення "касамів". Вам прислали двох нових корів з Європи. Ви продали корів в Єгипет і придбали вибухівку для виготовлення "касамів". Вас пошкодували і прислали з Туреччини двох нових корів. Ви їх продали і ...

ІНДІЙСЬКА КОРПОРАЦІЯ: У вас є дві корови. Ви їм поклоняєтеся.

АВСТРАЛІЙСЬКИЙ КОРПОРАЦІЯ: справи йдуть чудово. Ви закриваєте офіс і йдете відсвяткувати цю подію декількома кружками пива.

УКРАЇНСЬКА ГОСПОДА: У вас дві корови і непереборне бажання, щоб у сусіда теж... корова здохла.


  1. Дембицький Віктор 21 серпня 2011 7:36
    Дуркують ті люди! А "миньок" жаль...

  2. ЛабОРАторія простору 11 жовтня 2011 21:26
    Коли у моєї мами було дві корови, я ще повзав під столом і товк гор-р-р-щиком, поки не розбивав. Тоді мені купували іншого. Того я теж розтовкав... Боже, якби я знав, що від того світ так світоглядно розколеться!
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь