83% українців - інфіковані

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

Рівень корупції в Україні має дуже високі показники і залишається стабільним протягом останніх 10 років – такі висновки Міністерства юстиції, яке  вперше написало звіт на цю тему 83% населення нашої країни вважають факт дачі хабара - нормою. Одні – дають, інші – беруть. Факти корупції зафіксовані практично у всіх сферах життя. І з-поміж них важко визначити “найчистішу”. Бо дають хабарі і в судах, і в міліції, і в медицині, і в освіті. Причому, у кожному відомстві завжди є відповідь на звинувачення: мовляв, ми - не беремо, нам – приносять. Минулого року до кримінальної відповідальності притягнуто лише 1330 осіб. Більшість із них (624 людини) - це місцеві чиновники. То кому носить хабарі решта українців?

Норма – це правило. Країні, в якій давання хабара стає правилом, закриті двері не тільки в Європу, але й у майбутнє. Інфікування людського мозку вірусом “постійного давання” може призвести до незворотніх наслідків – морального вимирання нації. Лише 17% людей, які НЕ ДАЮТЬ, її тримають зараз. Але цього занадто мало, щоби БУТИ. 


  1. Іван Шворак 23 квітня 2012 13:55
    Найбільш злить те, що ті хто дають хабарі, ще й оправдовуються, або назавають хабарі не хабарями
    а проханнями та подяками.

  2. Юлія Стернічук 23 квітня 2012 22:03
    Я думаю що не 83% дають хабаря, а 93% людей, мотивуючись страхом! В медицині - кажуть, що не вилікують, не будуть приділяти увагу, коли ти лежиш в лікарні, випишуть не ті ліки, є версіїї, що під час операції заріжуть... В освіті - простіше заплатити, чим щось вивчити. Дав хабаря і не морочишся з екзаменами. В школі там постійно тягнуть на щось, то на подарунок вчителям, то на ремонт. Батьки ж хочуть щоб діти вчились у гарному класі, вони не розуміють, що ці гроші школа повинна тягнути та добиватись з держави, а не з дітей.

  3. Юлія Стернічук 23 квітня 2012 22:05
    Міліція завжди рада брати гроші, та й не тільки - можна продуктами харчування (коли діжурять на базарах, то ковбасою, м'ясом, а так у більшості алкогольними напоями - елітні коньяки, горілка,... головне чим подороще). Або прикривають якусь фірму, яка провертає махінації, також чиновників на яких відкривають кримінальні справи. А у судах платять, бо знають, хто заплатив той і виграє суд. У нашій країні винні не ті, що беруть, а ті що дають.

  4. Юлія Стернічук 23 квітня 2012 22:05
    Вони навчили всіх бути хабарниками! А тепер тим людям, які не дають хабаря дуже важко, з них починають вимагати. А буває таке, що свої ж люди кожуть, ти що дурак, плати, а то тебе не візьмуть на роботу, чи не дадуть якусь бумажку, або навіть пригрожують, що ми всі заплатили, а ти тут такий відмовляєшся? Ніхто не хоче покращити своє життя, та позбутися корупції, всіх це влаштовує, вони по іншому не можуть мислити. Тільки мізерна кількість людей, які прагнуть іншого життя, та хочуть і будуть щось міняти.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь