Автопарк наших чиновників коштує $6 млн

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Про те, як «жирують» українські  чиновники постійно інформують громадян наші засоби інформації. Однак далі кухонь обурення громадян не виходить і вони й далі збирають крихти від великого бюджетного пирога. «Слуги народу» давно забули про тих, хто продовжує їздити на тролейбусах і маршрутках, вартість переміщення на яких постійно зростає, адже мають у приватній власності цілий парк елітних авто загальною вартістю, як мінімум, 5,86 млн. доларів.

Не для провокації «жаби», а для чергового інформування, з надією на неминуче пробудження національного гонору, озвучуємо офіційно задекларовані факти про приватні «конюшні» наших «слуг народу», що були оприлюднені  Корреспондент.net.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, згідно з поданою декларацією, не володіє особистим автотранспортом. 

Глава його адміністрації Сергій ЛЬОВОЧКІН задекларував Mercedes-Benz S600 вартістю 215 тис. дол.

Заступник глави адміністрації Станіслав СКУБАШЕВСЬКИЙ володіє Chevrolet Evanda (11 тис. дол.), Volkswagen Phaeton (98 тис. дол.), Mercedes ML (70 тис. дол.), Honda (52 тис. дол.).

Радник Президента Ганна ГЕРМАН задекларувала Mercedes-Benz SLK-200 (62 тис. дол.) і BMW X5 (76 тис. дол.).

Радник Президента Андрій ГОНЧАРУК володіє Volkswagen, BMW, Subaru, Mitsubishi Porsche, MB G55, проте моделі автомобілів не вказав.

Секретар РНБОУ Раїса БОГАТИРЬОВА має в розпорядженні Toyota Land Cruiser (65 тис. дол.), Lexus ES300 і Mercedes GL (105 тис. дол.).

В підсумку можна констатувати, що загальна вартість особистих авто чиновників з президентських структур становить мінімум 1,934 млн. доларів.

Прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ задекларував Lexus RX (76 тис. дол.).

Його перший заступник Андрій КЛЮЄВ володіє: Mercedes SL55 (192 тис. дол.), Porsche Carrera (156 тис. дол.), Audi Q5 (73 тис. дол.).

Віце-прем`єр-міністр Борис КОЛЕСНІКОВ: Bentley Mulsanne (471 тис. дол.), Bentley Continental Flying Spur (306 тис. дол.), Mercedes S600L (216 тис. дол.), Mercedes S-500 L (146 тис. дол.).

Міністр аграрної політики і продовольства Микола ПРИСЯЖНЮК і його сім`я пересуваються на трьох автомобілях представницького класу: Mercedes-Benz S550 4MATIC (185 тис. дол.), Maserati Quattroporte (257 тис. дол.), Mercedes Benz R350 (73 тис. дол.).

У результаті, виконавча структура влади радикально «переплюнула» свого патрона з Банкової, адже загальна вартість особистого автопарку членів Кабміну лише орієнтовно становить 3,926 млн. дол.

А в цілому вартість усього особистого автопарку найвищих держчиновників нинішньої влади складає мінімум 5,860 млн. доларів. Цієї суми абсолютно вистачило б на 128 мікроавтобусів «Богдан» для програми «Шкільний автобус», про яку так довго говорять наші чинуші, або для повного забезпечення маршрутним транспортом декількох невеликих міст… 


  1. Костянтин 28 вересня 2013 12:58
    Оскільки видання зветься Волинь Таймз, то цікавіше б було почути про місцевих слуг народу. І не просто почути, а побачити ,як пані Іна Рейкіна (голова Антикорупційного комітету м.Луцька)виконує покладену на неї роботу, побачити коли ж настане той "час діяти" про який так гучно говорить пані Рейкіна. P.S. А яким транспортом користується вона сама?
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь