Собака на сіні

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

Інакше луцьку міську владу й не назвеш. Мешканці будинку, що на Соборності, 28, звернулися до чиновників із проханням передати на баланс ОСББ «Соборний» спортивний майданчик, розташований на їхній прибудинковій території. Планували відремонтувати його й відповідно обладнати. Але відповідь першого заступника міського голови Святослава Кравчука була категорична: цей об’єкт є власністю територіальної громади міста Луцька, а, отже, передавати його на баланс ОСББ недоцільно. Й додав: задля власної безпеки мешканці повинні належно утримувати цей спортмайданчик.

Відповідь  ЛМР від 20.09.2012

За кілька місяців до цього люди зверталися у міську раду з проханням допомогти відремонтувати спортмайданчик, оскільки той не просто у непривабливому, а й в аварійному стані. Але інший заступник – Лариса Соколовська, - як завжди у таких випадках, відписалася, що грошей у бюджеті немає. Минулого року мешканці Соборності, 28 вклали своїх 8 тис. грн.. Сподівалися і на допомогу влади. Але та знову все переклала на людські плечі. З одного боку, спортмайданчики дійсно належать місту, з іншого – воно за них  зовсім не дбає.

«Ми не відмовляємося від наших обов’язків дбати про це майно, - кажуть мешканці будинку. – Тому й хотіли приватизувати спортмайданчик разом із прилеглою територією.» Позиція луцької влади людям не зовсім зрозуміла, адже ще 3 роки тому депутати на сесії одним натиском кнопки віддали половину цього спортмайданчика під будівництво будинку для працівників прокуратури. Це чітко видно на схемі проекту будівництва.

Схема відведення земельної ділянки прокуратурі

Дізнавшись, що прокуратура отримала дозвіл на будівництво на їхній прибудинковій території, люди повстали. І тільки завдяки цьому у січні 2011 року депутати скасували своє рішення й надали прокурорам іншу земельну ділянку. Але сам факт – чиновники кому хочуть роздати майно, тому дають, - очевидний. І мешканці в цьому випадку знову лишаються сам на сам зі своїми проблемами. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь