Англійська для дітей (Аudio)

Ірина Кунинець

Культура :: KIDS TIMES

Добрий день, малята. Сьогодні запрошую вас почитати і послухати, для чого нам потрібні іноземні мови. Нещодавно у 32-му луцькому дитсадку відбулося свято англійської мови — дуже багато діток із різних садочків прийшли розповісти свої казкові історії. Cправжні розумники й артисти зібралися! Наприклад, троє поросяток із 25-го садка - такі кумедні, що неможливо ними не захоплюватися, - вони й кувікали, і розповідали про те, як люблять стрибати й гратися.

Ми з вами живемо в Україні і розмовляємо українською мовою. Але у світі є дуже багато країн і майже в кожній - своя мова. Для того, аби розуміти один одного, люди їх вчать. От захочете ви поїхати разом із мамою і татом за кордон — і як будете спілкуватися? Ото ж бо і воно.

Найбільше у світі розмовляють англійською мовою. Саме тому ви її вчите вже у дитячому садочку. Коли приїдете в іншу країну, будете прогулюватися незнайомими вуличками, зустрічатися з різними людьми. Для того, щоби можна було з ними поспілкуватися, насамперед треба навчитися знайомитися. Як це зробити, знає Ірина Василівна Сліпчук, яка працює керівником гуртка англійської мови у 29-му садочку: 

- What's your name? What's your name?

- My name is Adam. 

- What's your name? What's your name? 

- My name is Helen. 

- What's your name? What's your name? 

- My name is Bigs. 

- Hello, Adam. Hello, Helen. Hello, Bigs. 

А чи знаєте ви, що можна не тільки їздити за кордон, щоби поспілкуватися там з іноземцями, а й дивитися мультфільми англійською мовою або читати книжки? Я теж не знала би, якби мені не розповіла про це Ірина Василівна: “Дітки дуже люблять дивитися мультики, особливо діснеївські — там, де є їхні улюблені персонажі: і Русалонька, і Чіп і Дейл, і Скрудж макДак. І я їм кажу: “Дітки, ви, мабуть, чули, що ці мультики вам перекладають. А ви б хотіли чути, як ці персонажі насправді розмовляють?” Вони всі кажуть: “Так!” Для того, щоб розуміти, що вони говорять, потрібно вчити англійську мову. ” 

Знати іншу мову — надзвичайно цікаво. Можна стільки нових ігор вивчити! У садочку, школі, вдома ми завжди буваємо різні. Коли нам добре - ми веселимося, а коли сумно — стрибати зовсім не хочеться, правда ж? Ірина Василівна розкаже вам про те, як треба говорити про свій настрій англійською мовою: How are you 

I am sad. (Мені сумно) 

I am glad. (Мені радісно) 

I am happy! (Я щасливий!) 

Ну а зараз — ще кілька слів англійською від Михайлика Плити: crocodile - крокодил, a snake - змія, an elephant - слон, a cat - киця, a hare — зайчик. 

Кожну мову треба починати вчити зі слів. А їх є — ну дуже багато! Чим більше слів ви будете знати, тим легше вам буде потім спілкуватися. І ви зможете не тільки знайомитися, розповідати про свій настрій, а, можливо, ще й станете справжніми казковими героями — як от Аріна Поляруш, Юліана Бойко і Михайлик Плита. Вони перетворилися на Червону Шапочку, її маму і... Вовка. Ні-ні, не лякайтеся. У цій казці вовк був добрим. Як розповіли мені дітки, їхня казка закінчилася щасливо, бо з'явилася фея, яка зачарувала вовка — він хоч і лишився голодним, але потоваришував із Червоною Шапочкою. А заради дружби можна разок і не доїсти: 

Крім англійської, у світі є ще російська, білоруська, польська, чеська, румунська, італійська, німецька французька, португальська, іспанська і ще дуже-дуже багато інших мов. Люди, які знають не одну, а хоча б кілька мов, називаються поліглотами. Наприклад, відомий український історик, письменник і перекладач Агатангел Кримський знав аж 60 мов! Він, до речі, - наш із вами земляк, бо народився на Волині, у місті Володимирі-Волинському. 

Якщо ви будете вчити іноземні мови, зможете розуміти інших людей, побуваєте у різних країнах, побачите багато різних цікавинок. Але пам'ятайте, що найважливіше для кожної людини — добре знати свою, рідну, мову. Змалечку мама співає вам українські колискові. Наша українська мова вважається однією із найкрасивіших і наймилозвучніших мов у світі. 

Тож будьте розумниками — і нехай всі вами пишаються! 

Послухати нову захопливу історію з “Дитячого дивосвіту”ви можете на нашому порталі в рубриці "Kids Times", або вмикаючи щоп'ятниці о 15.45 радіо “Луцьк” (107.3 FM). 


  1. Юлія Стернічук 7 березня 2012 21:19
    Дякую за прекрасний матеріал! Стаття розрахована на малят, але й дорослим є що почитати, особливо якщо у них є діти, яким можна донести цю інформацію, через батьків.

  2. ЛабОРАторія простору 8 березня 2012 14:34
    Ірино, так тримати:)))))))))))))))))))))))))))))))
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь