У бідної країни - бідна культура

Ірина Кунинець

Культура :: ОСОБА

Якщо в країні багато заможних людей, то її культура прогресує і процвітає. А в бідній країні неможливо створити високих культурних стандартів, - переконаний відомий український письменник Юрій Андрухович. Разом із експериментально-інструментальним гуртом Каrbido він завітав до Луцька, аби презентувати концертну програму ATLAS ESTREMO.

Відповідаючи на запитання, як Україні дорости до самої себе, Юрій Андрухович наголосив на тому, що «повинні бути здорові економічні підвалини нашого існування. Щоб нація відчула себе заможною. Адже українцю властиво господарювати. У нас страшенно здібні до господарювання люди. Треба дати їм можливість розвинутися у своїх бізнесах і господарствах. Треба усунути таке явище як олігархи, інакше не буде тут добра ніколи. У нас велетенські перспективи як в країни аграрної.»

На переконання письменника, нашій країні важливо перестати бути бідною і перейти зі стану виживання у повноцінне життя.

ATLAS ESTREMO – це надзвичайно потужне за енергетикою аудіовізуальне шоу, яке Юрій Андрухович підготував разом із польськими музикантами. В його основі – фрагменти книги «Лексикон інтимних міст».

Письменник приїхав до Луцька на запрошення мистецького об’єднання «стендаЛь».

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь