За рік кровосісям стало жити веселіше

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

Прем'єр-міністр України Микола Азаров за минулий рік запам'ятався українцям не тільки як реформатор і прихильник позичок МВФ. Також про нього говорять як про політика, якому за досить короткий термін довелося переходити з російської, якою розмовляв все життя, на українську мову. Більше року тому Азаров пообіцяв: якщо стане прем'єр-міністром - обов'язково вивчить українську мову. Треба сказати, слово дотримав, хоча перші кроки давалися нелегко. Перші кілька місяців в ефірі телеканалів часто з'являлися хитромудрі фрази, які веселили народ. Труднощі почалися відразу: вимовити текст присяги Азарову, очевидно, було нелегко.
2 червня 2010, виступаючи на відкритті засідання Кабміну, Азаров сказав "... У Країні сформувалася цілій прошарок кровосісів бюджетних коштів".
 
Не встигли українці пробачити прем'єру цей промах, як з вуст Азарова зірвався новий перл. Цього разу дісталося платникам податків, яких замість "платніків податків" він назвав, а точніше, обізвав "пітниками податків".
Оптимізму голові уряду не позичати. На звітній прес-конференції, присвяченій 100 дням нового Кабміну, Азаров показав, що налаштований дуже позитивно, адже "жити стало веселіше, жити стало краще".
Незважаючи на те, що Азаров не відрізняється гарячою любов'ю до всього, що пов'язане з українською культурою, її незнанням не можна йому докоряти. 9 березня, коли країна відзначала 197 річницю з дня народження видатного поета Тараса Шевченка, голова уряду блиснув знанням його творчості.

 

Джерело: Подробиці

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь