55 радіочастот віддали одній компанії

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення передала одразу 55 частот маловідомій компанії "Новий горизонт". Як пише газета "Коммерсант-Украина" з посиланням на учасників ринку, так багато частот одній компанії за останніх 10 років ще не надавалося. 16 березня Нацрада підбила підсумки конкурсу на розподіл вільних радіочастот. Велику їх частину - 55 - отримала компанія "Новий горизонт". Серед іншого, їй дісталися 12 з 15 частот радіо "Мелодія", яке припиняє існування. 
"Новий горизонт" матиме мовлення у Львові, Івано-Франківську, Житомирі, Кіровограді, Ялті та інших містах. 
Голова наглядової ради Business Radio Group ("Шансон", "Шарманка", "Music Радіо") Анатолій Євтухов зазначає: "55 частот - це чи не найбільша радіомережа за технічним покриттям". Причому, компанія "Новий горизонт" досі не займалася радіобізнесом. "Це абсолютно новий гравець, який створює бізнес на користь окремих членів Партії регіонів", - каже джерело, знайоме з обставинами створення компанії. 
Очолює "Новий горизонт" відомий на радіоринку менеджер Олексій Карпенко, колишній голова правління "Нашого радіо", який останнім часом займався технічними питаннями радіомовлення в "Українському Медіа Холдингу". Назвати бенефіціари компанії Карпенко відмовився, зазначивши лише, що у розвиток мережі буде інвестовано майже 500 тис доларів. 
У свою чергу, гендиректор "Мелодії" Станіслав Карпій заявив: "Для нас продаж майже всіх наших частот став шоком. Нам цього року виповнилося б 10 років, а ліцензії видано нікому не відомій компанії". 
Більш того, за інформацією джерела газети на рекламному ринку, "Новий горизонт" створює холдинг, до якого увійде ще одна радіомережа. Необхідні для цього частоти компанія має отримати на найближчому конкурсі. 
На засіданні 16 березня Нацрада також розподілила інші частоти. Радіостанції групи ТАВР отримали 12 дозволів. ТРК "Люкс" ("Люкс FM") отримала 1 частоту в Сімферополі, а ТРК "Праймедіа", що належить їй, (львівське "Радіо 24") виграла 3 частоти - у Луцьку, Івано-Франківську і Рівному. "Авторадіо", що входить до "Українського Медіа Холдингу" видали лише одну частоту в Рівному.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь