Телефон для тибетських ченців

Volyn Times

Новини :: СВІТ

Як повідомляє Design Buzz, компанія Nokia, розглядає можливість можливість випуску телефону, призначеного для буддійських ченців. Дослідницький підрозділ Nokia з березня по вересень минулого року проводив в Тибеті спеціальний семінар, в рамках якого з'ясовував потреби ченців.
У семінарі брав участь дизайнер Шон Вонг, який створив концепт "ідеального для тибетського ченця апарату". Зовні пристрій схожий на модель Motorola Aura: він також виконий у формфакторі ротатора.
Головне в цій моделі - не апаратна складова, а зовнішній вигляд і набір програм. Так, темно-бордовий колір повинен викликати асоціації з традиційним одягом тибетських ченців. Корпус апарата повинен бути зроблений з матеріалу, що на дотик нагадує такий одяг.

Концепт телефону для тибетських монахів

Круглий екран телефону символізує мандалу - сакральну модель Всесвіту відповідно до буддизму. Під час молитви ченці змогли б обертати круглу виступаючу частину дисплея. Зовнішню частину телефону можна використовувати замість звичних для буддійських монахів циліндрів, які повертаються під час молитви: клавіатура обертається на 360 градусів, і відбувається перелік кожного повороту - це відображується на екрані. Екран у телефону повинен бути сенсорний, оскільки тибетці вірять в цілющу силу людського дотику.
Для зручності користування в телефоні передбачається наявність відповідного програмного забезпечення. Наприклад, якщо б Nokia все-таки зважилася випустити таку модель, вона обов'язково б вбудувала в апарат спеціальну клавіатуру і буддійський календар. У пам’ять введені дати релігійних свят і тибетські піснеспіви. Підтримується також тибетський ієрогліфічний алфавіт.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь